Portal 072info

Hiljade posjetilaca na koridi kod Olova

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na izletištu Buk kod Olova jučer se održao tradicionalni teferič i korida, na koju je došlo na hiljade ljubitelja borbi bikova iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i zemalja u regionu.

Osim borbe bikova, brojni posjetioci uživaju u muzici uživo, igranju kola, pečenom mesu, osvježavajućim napicima…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Alfa i omega koride Habib Bjelić, koji u svom vlasništvu ima nekoliko bikova šampiona i koji spada u red najboljih domaćina u Olovu i njegovoj okolini, ističe da je danas rekordna posjeta.

– Naša korida je tri u jedan. Uz vrhunsku koridu, posjetioci mogu uživati u teferiču i vašaru. Svako će za sebe naći nešto. Borbe bikova su glavni razlog što hiljade posjetilaca iz svih krajeva BiH dolaze u Olovo. Ove godine naši gosti će uživati u 25 borbi bikova, a šlag na kraju će biti sudar šampiona, mog Medonje i Zeke Sema Selimovića iz Bihaća. Tu će biti još nekoliko fenomenalnih borbi. Našli smo adekvatnog protivnika i za Mesija, čiji je vlasnik Adis Sejdić Džango iz Visokog. Naime, on će se boriti protiv Kukana, čiji vlasnik je mesna industrija „Bajra“. To će biti tzv. borba u šeširu, u kojoj vlasnici stave određeni iznos novca, kao i organizator, a pobjednik osvaja sve – kaže Bjelić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Da se organizator pobrinuo i za šaroliku muziku, najbolje svjedoči da se na Buku nalaze Aldina Bajić, “Refkini ahbabi” te Senada i “Mladi izvori”.

Iako je već sada na Buku hiljade gostiju, oni i dalje pristižu kako bi uživali.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
 Avaz/D.PAŠALIĆ
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME