Portal 072info

Hiljade posjetilaca uživalo na Smetovima u zimskim pejzažima, sankanju i suncu

Daleko od smoga i gradske buke vrijeme su upotpunili sankanjem, šetnjom i druženjem.

Organizatori današnjeg događaja “Sankanje na Smetovima”, gdje je za sve posjetioce bio osiguran besplatni napitak i prijevoz, bili su Radio Zenit i kompanija “Stage&Light”. Urednik Radija Zenit Senad Bajramović za Klix.ba je kazao kako je zadovoljan odzivom građana.

“Danas je sve proteklo u najboljem redu i svi smo zaista prezadovoljni što smo svojim sugrađanima omogućili jedan ovakav dan. Zaista, trebamo svi pokazati društvenu odgovornost pa omogućiti svima koji imaju želju da dođu na Smetove i uživaju u danima kao što je ovaj”, izjavio je Bajramović.


Današnja posjeta Smetovima još jednom je pokazala slabu angažiranost Gradske uprave i nadležnih službi, ali i potrebu da se na ovom izletištu prošire kapaciteti parkinga, smještaja i ugostiteljskih objekata.

Zbog prevelikog interesovanja u poslijepodnevnim satima došlo je do saobraćajnog kolapsa na putu prema izletištu zbog čega je bila angažovana i saobraćajna policija MUP-a ZDK.

Svi posjetioci danas su uživali u sankanju, zimskim pejzažima i šetnji sa nadom da će više ovakvih događaja biti organizovano i u narednom periodu.

Kilx.ba

Podijelite članak