Portal 072info

HILJADE ZENIČANA NA SKUPU ASDA: Večeras se piše nova historija Zenice! (FOTO/VIDEO)

PROMO – IZBORI 2016 – Pred hiljadama Zeničana večeras je na Trgu Alije Izetbegovića Stranka demokratske aktivnosti organizirala centralni predizborni skup.

Brojnim simpatizerima predstavljeni su kandidati za Gradsko vijeće na čelu sa mr. Ramom Isakom, kandidatom ove stranke za gradonačelnika Zenice.

asda1U okviru centralnog skupa, prisutnima su se obratili mr. Mensud Keleštura, Samir Zukić Cober, a sa posebnim oduševljenjem dočekan je izlazak Rame Isaka, kandidata za gradonačelnika Zenice.

KELEŠTURA: Ravnomjerna i pravedna podjela gradskog budžeta

Tokom svog obraćanja sugrađanima, Keleštura je napomenuo neke od ciljeva koje će zastupati u narednom četverogodišnjem periodu.

– Ono za šta ćemo se iznimno zalagati je ravnomjerna i pravedna podjela gradskog budžeta od 46 miliona KM. Do sada se ovaj budžet dijelio po babu i stričevima, vezama u gradskoj administraciji a ne po prioritetima u socijalnom smilu – rekao je, između ostalog, Keleštura.

asda3MILION MARAKA ZA SELA

Također je dodao da će posebnu pažnju voditi u ravnomjernom razvoju sela i grada te da se mora napraviti sklad što nije bio slučaj dosadašnjih ljudi na vlasti.

– Odvojit ćemo milion maraka s kojima će se naši sugrađani sa sela znatnije ojačati i moći prehranjivati svoju porodicu – poručio je Keleštura s govornice.

ISAK: NOVA HISTORIJA ZENICE

Potom je na oduševljenje prepunog gradskog trga s govornice o ciljevima stranke ali i koracima koje će poduzeti nakon 2. oktobra kao gradonačelnik Zenice govorio Ramo Isak, koji je pozvao građane da izađu glasati u nedjelju.

ramoisak– Čast mi je što stojim pred svojim sugrađanima, prijateljima, porodicom i mojim narodom. Veoma teško je suzdržati se jer moje srce kuca prejako kada vidi ovaj časni i pošteni narod koji je došao da pruži podršku novom historijskom događaju. Večeras se piše nova historija Zenice – rekao je Isak.

Još jednom je podsjetio da će nakon 2. oktobra kao gradonačelnik Zenice svoju kancelariju smatrati cijelim gradom te da će mu građani moći prići, zaustaviti ga, saopćiti mu svoj problem kako bi isti bio riješen.

– Nećete trebati dolaziti u kancelarije i čekati redove, jer sam ja čovjek iz naroda i čovjek za narod. Pokušavaju da vas ubijede da ovo što večeras ovdje vidite – ne vidite, da ovo što ja večeras vidim – ne vidim. Ubjeđuju vas da ankete nisu tačne, iako ubjedljivo vodim upravo ja a za Gradsko vijeće kandidati ASDA Zenica – kazao je Ramo.

PORUKA ZA UPOSLENE U JAVNIM PREDUZEĆIMA

Također je poručio svima koji rade u javnim preduzećima i kojima dolaze sa neistinom govoreći im da će nakon što ASDA Zenica preuzme vlast dobiti otkaz, da će situacija nakon 2. oktobra biti samo bolja.

– Prijatelji moji, oni ako ostanu na vlasti vi ćete otići na biro jer će vam firme propasti. Ako mi dođemo na vlast, nećete ostati bez posla. Imati ćete veće, bolje i kvalitatnije plaće. Neće moći direktori sebi uzimati novac, nego će morati davati vama. Nemojte dozvoliti da se bojite, nema straha – rekao je Isak.

Na kraju svog govora Ramo Isak još jednom je pozdravio hiljade prisutnih s riječima “Do konačne pobjede”, nakon čega je uslijedio višeminutni aplauz.

U zabavnom dijelu programa simpatizere ASDA Zenica zabavljao je popularni folk pjevač Semir Cerić Koke.

Kako je to izgledalo večeras, pogledajte u fotogaleriji i videoprilogu?!

[Galleries 841 not found]

Podijelite članak

Počitajte još

Zagađen zrak u Zenici: Građanima se preporučuje smanjen boravak vani

072info

Otkud lisica u centru Zenice: Gdje je mudrica krenula

072info

Više od 150 trudnica na besplatnom edukativnom druženju u Zenici

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box