Historijski potez: Lidl povlači iz ponude cigarete i duhan

lidl
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nadamo se da će njihov primjer uskoro uslijediti i drugi lanci supermarketa, rekao je nizozemski ministar zdravstva Paul Blokhuis.

Više od 400 Lidlovih trgovina u Nizozemskoj više neće prodavati cigarete ni duhan, objavio je u petak njemački lanac trgovina. Tim je potezom Lidl preduhitrio vladinu zabranu i postao prvi veliki lanac koji je iz ponude povukao duhanske proizvode.

“Lidl aktivno pridonosi stvaranju generacije nepušača”, saopštila je firma, prenosi Hina.

ČITAJ JOŠ:  Podrška lokalne zajednice: Lidl gradi trgovački centar u blizini Sarajeva?

Lidl Nederland podržava inicijativu nekoliko zdravstvenih organizacija čiji je cilj “dati djeci priliku da odrastu bez dima i zaštititi ih od štetnih učinaka pasivnog pušenja i iskušenja da i sami počnu pušiti”.

Nizozemska vlada pohvalila je potez kompanije koja ga je najavila još 2018. godine i postupno širila duž maloprodajne mreže.

“Nadamo se da će njihov primjer uskoro uslijediti i drugi lanci supermarketa”, rekao je nizozemski ministar zdravstva Paul Blokhuis.

Od 2024. godine duhanski proizvodi u Nizozemskoj smjet će prodavati samo na benzinskim pumpama, u specijaliziranim prodavaonicama, na kioscima i u trgovinama koje ishode posebnu dozvolu, napominje dpa. Od 2023. također će biti zabranjena prodaja putem interneta.

ČITAJ JOŠ:  Raškaj: BiH nemarom političara izgubila Lidl
GODISNJICA
MARKETING