Portal 072info

HIT DIJETA: Voće ujutru, torta uveče!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ne morate da se odričete baš svega da biste smršali – dijeta VB6 vam omogućava da jedete čak i tortu. Riječ je o načinu ishrane u kojem do 18 sati jedete samo namirnice biljnog porijekla, a poslije toga možete da konzumirate sve što želite.

Ovaj režim podsjeća na ishranu fleksitarijanaca, koji balansiraju između vegetarijanstva i povremene konzumacije mesa ili ribe. Osmislio ga je Mark Bitman, poznati američki kolumnista i autor brojnih kuhara, zato što je morao da spusti nivo šećera i holesterola u krvi, piše B92.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

VB6 je skraćenica od Vegan Before 6, što znači da se do 18 sati jedu isključivo biljne namirnice, siromašne kalorijama i mastima, a bogate vlaknima, mineralima i vitaminima. U tom periodu neograničeno možete da jedete voće, povrće i začine, osim avokada, žitarica celog zrna, krompira, boranije, pasulja, graška, koštunjavih plodova, sjemenki, suhog voća i ulja, kojih može da bude u minimalnim količinama.

Poslije šest popodne na jelovnik stižu meso, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi, plodovi mora i riba, ograničene količine ugljenih hidrata poput pice ili tjestenine, male količine slatkog, dok bi brzu i konzervisanu hranu trebalo potpuno izbjegavati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bitman preporučuje da se hrana priprema isključivo kod kuće i jede u izvornom obliku, kako biste imali potpunu kontrolu nad onim što unosite u organizam.

Poslije četiri sedmice dijete, možda ćete uspjeti da oslabite čak 16 kg kao Bitman, koji VB6 preporučuje kao najzdraviju varijantu promjene životnog stila i redovnog načina ishrane.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)