HIT: Poderane farmerice

HIT: Poderane farmerice

ripped jeans

Koliko farmerica imate vjerovatno ni same ne znate, i odavno ste ih svrstale u svoje najdraže odjevne komade. Farmerice su prošle pravu modnu havariju, trnovit put nakon kojeg se napokon izborio za svoje mjesto na modnom nebu. Jedno vrijeme je čak bilo zabranjeno njihovo nošenje u javnim institucijama, poput fakulteta i škola, gdje fine djevojke nikada ne biste mogli vidjeti u plavim pamučnim hlačama.

Iako se kaže da dobro djevojke idu u raj, a loše djevojke gdje god požele, tako i sputavane farmerice nikad nisu nestale sa scene i održale su se tu i do dana. Više nisu šokantan komad koji će izazivati zgrožavanje starih dama, već svakodnevna odjeća svake moderne mlade žene i djevojke.

Zanimljiva je priča o nastanku farmerica, a to je kao rezultat pokušaja da se fizičkim radnicima u 19. stoljeću pruži čvrsta i izdržljiva odjeća od materijala koji diše. Dakle olakšavanje radnih uvijeta bio je razlog zbog kojeg su Strauss i Davis iz svje tvornice pustili prvi par farmerica.

Farmerice koje je nosio Marlon Brando u filmu „Tramvaj zvan čežnja“, ili farmerice koje su nosili James Dean i drugi u doba kada su djevojke obavezno išle u kino kako bi gledale ovog buntovnika na velikom platnu, upravo su one koje su sa sobom nosile subverzivne note. Mladi su se baš kao i sada odupirali svemu što im je do tada bilo nametnuto.

Ali tada se još uvijek nisu nosile poderane farmerice, a onda dolazi ljeto ljubavi u kojem hippie pokret doseže svoj vrhunac. Farmerice su ili na trapez ili poderane ili ipak oboje. Danad je postalo u sasvim normalno obući poderane farmerice.

Ovaj odjevni predmet svakako je najprikladniji za mlade djevojke i žene. Dijelovi gole kože koji vire ispod razderanih hlača raspaljuju maštu. No, ne želite li pokazivati kožu možete u prorez umetnuti i neku tkaninu. Posebno lijepo pristaje bež ili prljavo roza čipka.

Imate li neke stare farmerice sa kojima ne znate šta biste, a već vam je dosadio taj model, uzmite makaze u ruke i napravite nekoliko otvora. Prije toga obucite farmerice i zabilježite gdje ćete napraviti otvore. Možete u njih ubaciti i perle ili vez želite li imati novi chic mode. Kombinujte ih sa jednostavnim majicama i velikim torbama. Želimo vam ugodan i prozračan ovaj ostatak ljeta.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS