AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Nakon što su se u bh. javnosti i medijima pojavili navodi o neregularnostima oko izbora najpovoljnijeg ponuđača za štampanje izbornog materijala, u postupku koji provodi Centralna izborna komisija BiH, Tužilaštvo BiH naredilo je policijskim službenicima SIPA-e da izvrše detaljne provjere cijele procedure, te utvrde da li je u postupku bilo nezakonitosti i počinjenja krivičnih djela.

Prema informacijama koje su se pojavile, u ovom postupku za štampanje izbornog materijala izabrano je preduzeće čija je ponuda bila znatno skuplja od drugog ponuđača, a nakon što je proceduru provodio Ured za razmatranje žalbi BiH.

S obzirom na to da je vezi sa cijelim postupkom Tužilaštvo BiH identificiralo aktivnosti koje upućuju na nezakonitosti u cijelom procesu, izdata je naredba nadležnoj policijskoj agenciji, sa zahtjevom za pregledom dokumentacije i cijelog postupka.

Tužilaštvo BiH odlučno je da spriječi bilo kakve pojave netransparentnog i nezakonitog trošenja sredstava iz budžeta, koja pripadaju svim građanima BiH, naročito kada se radi o višemilionskim iznosima, saopćeno je iz ove institucije.

federalna.ba