Hitno mu trebao posao, javio se na oglas, a onda je sve krenulo naopako

Hitno mu trebao posao, javio se na oglas, a onda je sve krenulo naopako

Posao

33-godišnji muškarac iz Hrvatske postao je žrtva internetske prevare. Budući da mu je trebao novac za popravak, tehnički pregled i registraciju svog 17 godina starog automobila, pokušao je naći neki povremeni posao i zaraditi potreban novac za spomenute izdatke. No, tada je sve krenulo naopako…

Na Facebooku je pronašao oglas u kojem jedna firma traži honorarce za posao potpisivanja ugovora s teleoperaterima na terenu, uz plaću od oko hiljadu kuna (oko 300 KM) sedmično.

”Radim kao spasilac na bazenima u Termama Tuhelj i pomislio sam kako bi mi taj honorarni terenski posao bio baš idealan da si popravim i registriram auto, a kasnije i malo poboljšam kućni budžet. Javio sam se na oglas i rekli su mi kako baš trebaju neku mlađu osobu s autom tko će im pokriti zagorsko područje te da dođem u Zagreb na razgovor.

Rekao sam im kako mi je auto pokvaren, ali odgovorili su mi kako nema nikakvih problema i da će oni doći po mene u Zagorje. Na meni je samo da sa sobom ponesem osobnu iskaznicu i OIB. Bila su dvojica, jedan stariji, a jedan nešto mlađi. Prvo su me odvezli u Prečko da potpišem ugovor s jednim operaterom, odmah zatim s drugim, a nakon toga i trećim. Kad sam im sve potpisao, uzeli su mi sva tri mobitela i rekli mi kako će oni sada dalje srediti pretplatu te da trebam samo čekati, a oni će me obavijestiti kada ću početi s poslom”, ispričao je prevareni 33-godišnjak.

Prekasno shvati da je žrtva prevare

Samo nakon nekoliko dana shvatio je da je prevaren.

”Naime, dobio sam dva računa za mobitel jedan na 16.500 kuna, drugi na 13.500 kuna, a nekoliko dana kasnije i treći na 2.800 kuna. Naravno, odmah sam nazvao teleoperatere i blokirao svoje ugovore, ali bilo je kasno. Moji ”agenti” i dalje su mi govorili da ništa ne brinem i da će sve biti u redu. No, desetak dana kasnije izgubio im se svaki trag i više se nisu javljali na mobitele. Sve sam prijavio i policiji, a teleoperateri su mi samo rekli kako račune moram podmiriti ili mi prijeti ovrha, i da ne mogu ništa napraviti dok se sudom i pravomoćnom presudom ne pronađe krivac.

Prijeti mu ovrha

U decembru sam bio i na policiji na prepoznavanju i na slici odmah prepoznao jednog od njih. Mislim da su ga uhvatili, ali što će biti dalje, ne znam. Znam da sam postupio naivno jer sam sam došao s osobnom iskaznicom i potpisao ugovore, ali što da sada radim”, pita se zabrinuti 33-godišnjak.

Zbog toga što račune nije platio, niti ih može platiti, sada mu se prijeti ovrhom.

”Imam manje od tri hiljade kuna plaće. I ovako jedva preživljavam i spajam kraj s krajem i ne znam što će biti ako mi ovrhom sjednu ne plaću”, rekao je.

 Danas.net.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS