HITNO OPERIRAN: Bosanski pjevač umalo doživio kolaps pluća

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Usred američke turneje nekadašnja zvijezda „Granda“ Benjamin Kličić, je zbog zdravstvenih komplikacija završio u bolnici gdje je hitno i operiran.

Operisao sam pneumotoraks. To je patološko stanje koje je karakteristično prisustvom vazduha u plućnoj maramici. Ako se skupi previše vazduha dođe do kolapsa pluća rekao je Benjamin i dodao da je zbog zdravstvenog stanja morao da odloži dogovorene nastupe u Americi.

Pjevač je nakon operacije ostao u Americi, gdje se oporavlja.

Foto: Facebook

Kličić je nakon američke turneje imao i velike planove za svoju karijeru, a jedan od njih je i kompletan album koji je trebalo da izađe krajem aprila. Oglasio se na društvenim mrežama i opisao u kakvom je stanju.

-Dragi moji, želim ovako javno da se zahvalim svima vama od srca na tolikom vjetru u leđa i mnogobrojnim porukama da što prije ozdravim. Ako Bog da hoću. Onda nastavljamo tamo gdje smo stali, dalje sa nastupima. Žao mi je jako što nisam mogao da budem prisutan na ova zadnja dva nastupa moje turneje po Americi, ali znam da imate veliko razumijevanje prema mom trenutnom stanju, jer moramo znati da zdravlje ide na prvo mjesto. Ja ću svakako to sve opet nadoknaditi na zakazanim nastupima, a do tada čuvajte mi se svi. Voli Vas Benjamin – poručio je.

Grand