Hitnu čekali 40 minuta: Umro 43-godišnji njemački turist

Hitnu čekali 40 minuta: Umro 43-godišnji njemački turist
FOTO: Index.hr
FOTO: Index.hr
FOTO: Index.hr

43-godišnji Walter Frank u utorak je doživio srčani udar. Porodica Vojnović iz Omiša, gdje je s porodicom ljetovao Frank, ispričala je za Slobodnu Dalmaciju kako su odmah zvali omišku Hitnu pomoć, no niko im se nije javljao! Zatim su zvali 112 čiji su ih djelatnici opet pokušavali spojiti s lokalnom Hitnom, ni niti oni nisu uspjeli. Kada je Hitna stigla, nakon 40 minuta, Franku, kojega su reanimirali ukućani te njihova porodična ljekarka, nije bilo pomoći. Preminuo je.

43-godišnji Walter Frank u utorak je doživio srčani udar. porodica Vojnović iz Omiša, gdje je s porodicom ljetovao Frank, ispričala je za Slobodnu Dalmaciju kako su odmah zvali omišku Hitnu pomoć, no niko im se nije javljao! Zatim su zvali 112 čiji su ih djelatnici opet pokušavali spojiti s lokalnom Hitnom, ni niti oni nisu uspjeli. Kada je Hitna stigla, nakon 40 minuta, Franku, kojega su reanimirali ukućani te njihova porodična ljekarka, nije bilo pomoći. Preminuo je.

Slučajevi u kojima pacijenti preminuo jer nema nikoga ko bi im pomogao, samo se nižu posljednjih mjeseci. Nedavno je ispred Hitne u Drnišu preminuo muškarac. On je došao kod svoje ljekarke, a kako Dom zdravlja još nije radio, pričekao je ispred i preminuo.

Prije koji mjesec, 74-godišnjakinja iz sela Jeci umrla je ispred zaključanih vrata umaške Hitne pomoći jer u Domu zdravlja nije bilo nikoga ko bi joj pomogao! Dok je njen sin trčao po Domu zdravlja tražeći ljekare, ona je umirala. Pokušale su joj spasiti život dvije medicinske sestre i mladi ljekar iz stacionara za turiste, ali nisu uspjeli. Hitna pomoć s potrebnom aparaturom stigla je prekasno.

U novembru 2011. godine preminula je žena jer su na intervenciju stigli medicinska sestra i vozač Hitne pomoći i to bez opreme! Iako su dali sve od sebe, ženu u predinfarktnom stanju nisu uspjeli spasiti. Ljekar je u tom trenu bio na drugoj intervenciji.

Izvor: Index.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica