HLADNI RADIJATORI U 16.000 STANOVA: Zeničani bi grijanje mogli dobiti večaras

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Direktor JP Grijanje u Zenici Sead Kaknjo potvrdio je za Patriju da je u toku testiranje kotla u Arcelor Mittalu, te da ako kotao prođe testiranje, Zeničani bi grijanje mogli dobiti večaras.

Već pet dana oko 16.000 stanova u Zenici nema grijanje, nakon što je došlo do kvara na kotolovima za zagrijavanje. Jedan kotao je u potpunosti van funkcije, dok stručnjaci pokušavaju osposobiti drugi kotao koji bi trebao zagrijaviti Zeničke stanove do kraja sezone.

ČITAJ JOŠ:  Besplatne jakne Kakanjcima u hladnim zimskim danima

U toku je ispitivanje kotla, situacija je neizvjesna i niko ne može garantirati isporuku grijanja večeras. Ukoliko kotao ponovo procuri, radovi se nastavalju sve dok se kvar ne sanira – rekao je Kaknjo za Patriju.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sazvao je u četvrtak vanrednu sjednicu Gradskog vijeća. Formirana je i komisija koja traži najbolje rješenje po pitanju grijanja u Zenici. Grad će subvencionirati račune za struju za socijalno ugrožene građane Zenice za dane kada u stanovima nisu imali gradsko grijanje, piše Patria.

ČITAJ JOŠ:  Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas
GODISNJICA
MARKETING