Hloverka Novak Srzić: Žao nam je zbog mjera, gosti iz BiH su Makarskoj jako važni

Screenshot 9 135
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Makarsko primorje i dalje je poluprazno, a neće biti punije ni nakon jučerašnje odluke tamošnjeg kriznog štaba o potrebnoj samoizolaciji za “istočne susjede”. Bivša novinarka i urednica Hloverka Novak Srzić već neko vrijeme obnaša funkciju voditeljice Turističke zajednice Makarske, za Klix.ba izražava žaljenje zbog jučerašnje odluke. “Svima je nama jako žao što je do toga došlo, ali moramo razumjeti izvanredne okolnosti oko pandemije i zdravlje svih građana je najvažnije. Vjerujem kako će mjera trajati privremeno, da će se brzo smanjiti broj zaraženih, jer su nama gosti iz BiH jako važni, naši tradicionalni gosti”, kazala je ona.

Ona kaže kako je Makarska “korona free zona”, kao i cijela rivijera, ali, dodaje ona, situaciju treba sagledavati u najširem kontekstu, u Hrvatskoj raste broj zaraženih, kao i u BiH, Srbiji, Kosovo, Sjevernoj Makedniji.


“Mjere su kakve jesu, one su zaista preventivne i pokušavaju na sve načine zaustaviti virus. Mi smo ih tako shvatili”, izjavila je te naglasila da će turistički radnici biti najsretniji kad se okolnosti promijene.

U Makarskoj prije 10 dana je bilo 500 turista, jučer ih je bilo 1.500, danas ih ima 2.063, kaže Novak Srzić, uz nadu da će od sezone ipak nešto biti.

Podsjetimo da je samo prošle godine u Hrvatsko jljetovalo više od pola miliona građana iz BiH te da su ostvarili skoro tri miliona noćenja.

Klix