Hoće li 11. marta Predstavnički dom uspostaviti Vijeće ministara?

Još uvijek nema dogovora oko uspostave Vlade FBiH između koalicionih stranaka (SDA, DF i HDZ BiH), ali je Vijeće ministara dogovoreno još ranije, pa je očekivati da se na sjednici Predstavničkog doma 11. marta možda i nađe tačka dnevnog reda imenovanje ministara i zamjenika u Vijeću ministara, piše novinska agencija Patria.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović rekao je za bh. novinsku agenciju Patria da Parlament još nije dobio imena budućih ministara u Vijeću ministara BiH, no ukoliko ta imena budu potvrđena do srijede, Parlament je spreman da ih usvoji.

S obzirom da mandatar za Vijeće ministara Denis Zvizdić ima razgovore s kandidatima ne postoji razlog (osim zatezanja HDZ-a BiH) da se Vijeće ministara ne uspostavi 11. marta na sjednici PD PSBiH.

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skuštine BiH zasjedat će 11. marta na 8. redovnoj sjednici Predstavničkog doma, a kako je najavljeno, na sjednici će biti imenovane Zajedničke komisije oba doma, imenovanje članova delegacija Parlamentarne skupštine BiH iz Predstavničkog doma, a poslanici bi trebali raspravljati i o rezoluciji o Sutorini, piše NAP.