Hoće li inspektori SIPA-e pratiti utakmicu Velež – Borac

1112
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Teško da će bilo koji navijač Veleža, a i oni drugi koji prate Premijer ligu BiH ubrzo zaboraviti ogled između Borca i Veleža iz ranijeg dijela ove sezone. Mnogi se možda rezultata neće sjetiti, ali imena Miloša Gigovića svakako hoće. To je bila možda jedna od najbrutalniji sudijskih krađa koja se desila u zadnjih desetak godina u našem fudbalu, kada je Gigović pokazao očitu tendeciju i uništio Mostarce.

U međuvremenu Gigović je “rahabilitiran”, ponovo dijeli “pravdu” na premijeligaškim terenima, ali čini se da se malo primirio ili bar na neko vrijeme ostao bez glavne uloge. Tu su sada neki drugi u istoj opremi i vjerovatno sa istim nalogodavcima.

Toliko se Velež opekao da su zatražili strane sudije na utakmici na kojoj im u petak u goste dolazi Borac. Naivno istina, jer u Nogometnom savezu se “striktno” drže pravila, pa mora suditi bh. arbitar. Odbijen je zahtjev Veleža, a kamo sreće da se u svemu tako u bh. kući fudbala striktno drže pravila.

Bilo kako bilo pravdu će dijeliti Zoran Grbić iz Prijedora na kojeg Velež ima svježa sjećanja. Dijelio im je prije dva kola kao na traci kartone, da bi sve u prošlom kolu uduplao Aleksandar Njegomirović i tako znatno oslabio Msotarce pred Borac.

Velež igra poštenu sezonu. Igrači, treneri, navijači i klub bore se da do rezultata dođu na istinski sportski način i sramotno bi bilo, nakon što su ih igrački oslabili, ponovo naprave “igranku”. 

Zbog svega ovoga, utakmica u Mostaru bi mogla biti pod posebnom prismotrom, pa se mnogi pitaju hoće li inspektori SIPA-e biti na stadionu. Sve u bh. fudbalu liči na jedno teško krivično djelo u kojem postoji udruživanje više lica, pa ne bi bilo loše da se utakmice, sudije i funkcioneri nađu pod lupom istražnih organa.