Hoće li Rusija istupiti iz UEFA-e? Odluka pada u utorak, spremni su i na veliku žrtvu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nogometni savez Rusije donijet će u utorak odluku o tome hoće li istupiti iz Evropske krovne nogometne organizacije (UEFA).

Rusija je zbog invazije na Ukrajinu pod sankcijama pa je tamošnjoj reprezentaciji i ruskim klubovima zabranjeno učestvovanje u FIFA-inim i UEFA-inim takmičenjima.

“Odluka će sigurno utjecati na to kako će se ruski nogomet razvijati u narednih 10 godina. Iako smo počeli razgovarati o tome, složili smo se da se prvo moraju analizirati svi mogući scenariji i njihove posljedice”, rekao je predsjednik RFS-a Aleksandar Djukov.

ČITAJ JOŠ:  Na snagu stupa evropska zabrana uvoza naftnih derivata iz Rusije

Podsjetimo, Rusi su izbačeni iz baraža za Svjetsko prvenstvo, a ne učestvuju ni u kvalifikacijama za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Rusija je od suspenzije odigrala samo tri utakmice, i to su bili prijateljski susreti s Kirgistanom, Tadžikistanom i Uzbekistanom, dok je duel s Bosnom i Hercegovinom otkazan.

Djukov je dodao i da je igranje bez zastave i himne isto jedna od opcija te da mu je i to prihvatljivije od situacije u kojoj se Nogometni savez Rusije sada nalazi.

Klix

GODISNJICA
MARKETING