Hoće li Zmajevi odlučujuće utakmice u novembru igrati pred punim Bilinim Poljem?

bilinopolje
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nogometni savez BiH poslao je Ministarstvu zdravstva i Kriznom štabu Zeničko-dobojskog Kantona zahtjev za odobrenje prisustva publike u punom kapacitetu stadiona Bilino Polje u Zenici za mečeve kvalifikacija za SP s Finskom i Ukrajinom. “Planirano je da se navedene utakmice igraju uz prisustvo publike. NS BiH će organizaciju utakmica uskladiti s trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama koje su na snazi, kao i vašim procjenama situacije za navedeni period odigravanja utakmica te vašim uputama za eventualne posebne mjere kojih treba da se pridržavamo prilikom organizacije utakmica uz prisustvo publike”, navodi se u zahtjevu saveza.

ČITAJ JOŠ:  Dva dana nakon smrti motocikliste preminula i njegova majka

Prijedlog je da se dozvoli prisustvo publike u punom kapacitetu stadiona s tim da gledatelji koji ulaze na stadion ispunjavaju jedan od navedenih uslova.

“Posjeduju negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati, posjeduju potvrdu o prebolovanom COVID-19 ne stariju od šest mjeseci, posjeduju potvrdu o potpunoj vakcinaciji. Molim vas da u što skorijem roku dostavite vaš odgovor kako bi izvršili kvalitetnu pripremu i organizaciju događaja”, zaključuje se u zahtjevu kojeg je potpisao generalni sekretar Saveza Adnan Džemidžić.

ČITAJ JOŠ:  SVE SPREMNO: Zeničani sa nestrpljenjem iščekuju utakmicu (FOTO)

Podsjetimo, izabranici Ivayla Peteva će prvo 13. novembra u 15:00 sati dočekati Finsku, a tri dana kasnije od 20:45 sati u Zenici će gostovati Ukrajina.

BiH je trenutno na četvrtom mjestu s dva boda manje od Ukrajine, odnosno jednim od Finske. Međutim, Ukrajina ima još samo jednu utakmicu do kraja kvalifikacija i to protiv nas, dok Finci još igraju i s Francuzima.

U velikom broju kombinacija nama odgovara da ne izgubimo od Ukrajine i da pobijedimo Finsku.

GODISNJICA
MARKETING