Portal 072info

Hoćemo li ime novog selektora saznati danas?

Ne možemo reći da li će novi selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine biti izabran na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FS BiH), istaknuo je zaAnadolu Agency (AA) Jasmin Baković, generalni sekretar FS BiH, dodavši:

“Ne možemo reći da li će se to desiti danas jer je tačka dnevnog reda formulirana kao informacija o razgovorima s kandidatima za selektora fudbalske A reprezentacije BiH. Može se desiti da selektor bude izabran, ali i ne mora”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Baković kaže da će današnja odluka zavisiti od diskusija i prijedloga članova IO na prijedlog ad hoc komisije zadužene za obavljanje razgovara s kandidatima za selektora.

“Imali smo 22 kandidata za selektora, a sa njih 13 obavljeni su razgovori, tj. imali smo sastanke s potencijalnim kandidatima. Prema predviđenoj proceduri komisija treba utvrditi prijedloge najozbiljnijih kandidata i dostavi ih IO za današnju sjednicu”, kazao je Baković, naglasivši:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Koliko će imena kandidata za selektora biti dostavljeno na sastanak IO-a? Ne znamo? Može biti jedan i više, sve zavisi od odluke komisije koja će zasjedati danas neposredno prije sjednice IO-a”.

“Do ovog trenutka nemamo potvrdu da je bilo ko otkazao dolazak, te očekujemo da svih 14 članova IO bude na sjednici. Da li će izabrati selektora, kako sam ranije rekao, zavisi od toka diskusije na samoj sjednici“, smatra Baković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Otkrio je i kako danas gotovo sigurno neće biti izbora stručnih štabova preostalih devet selekcija.

“Iako je predviđeno da se dostavi informacija i o popuni stručnih štabova ostalih selekcije teško je očekivati da će danas biti formirani iz prostog razloga što još uvijek nismo dobili prijedloge entitetskih saveza. Dakle, fokus će biti na izboru selektora A reprezentacije. Nakon toga očekujemo popunu i ostalih stručnih štabova ostalih selekcija, najvjerovatnije, na idućoj sjednici IO-a”, mišljenja je Baković

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Shodno cjelokupnoj neizvjesnoj situaciji, sigurno je samo da će neko od deset kandidata, koji su kroz razgovore s čelnicima FS BiH izrazili želju za preuzimanjem A državnog tima, postati nasljednikom 17. novembra smijenjenog Safeta Sušića.

Kako je diplomatski ustvrdio Baković u razgovoru za Anadolu Agency, ”novi selektor bit će Mehmed Baždarević, Amar Osim, Faruk Hadžibegić, Šener Bajramović, Dragan Okuka, Vlatko Glavaš, Milovan Rajevac, Blaž Slišković, Sergej Barbarez ili Igor Štimac”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na pitanje ukoliko danas ne bude izabran ni selektor A bh. tima, kada će se to desiti, odgovorio je:

” Bit će održana nova sjednica IO-a u kratkom vremenskom periodu. Ukoliko danas ne bude odluke, novog selektora trebali bi dobiti u periodu oko 20. decembra”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Anadolija

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME