Hoćemo li konačno normalno putovati u Crnu Goru: Izdvojeno 36 miliona KM za puteve ka Tjentištu i Šćepan Polju

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković očekuje da bude potpisan ugovor sa izvođačem radova i da se u što skorije vrijeme krene u izgradnju novog putnog pravca od Tjentišta do Drine, mosta na Drini, kao i puta Foča – Šćepan Polje, a čija je ponuda vrijedna 36 miliona KM.

Premijer Višković je napomenuo da je odlučeno da za ovaj projekat bude izdvojeno 30 miliona KM, ali da će Vlada obezbijediti i dodatna sredstva.

– Tražio sam od direktora preduzeća ‘Putevi RS’ da prihvati ponudu i Vlada RS će za narednu godinu izdvojiti dodatnih šest miliona KM da ne bi morali da idemo u novu tendersku proceduru i time gubimo dragocjeno vrijeme za realizaciju važnog projekta –  rekao je premijer Višković novinarima u Trebinju nakon sastanka sa predsjednikom Poslovnog sistema “Swisslion Takovo” Rodoljubom Draškovićem.

On je napomenuo da Srbija preko Kotromana gradi auto-put prema Višegradu i Sarajevu, što je u blizini ovog putnog pravca, čime Hercegovina dobija bolju putnu komunikaciju.

Premijer bh. entiteta RS je istakao da je za razvoj Hercegovine od izuzetnog značaja saobraćajna infrastruktura i da je u toku procedura pribavljanja ekološke dozvole kada je riječ o izgradnji aerodroma u Trebinju.

– Po zakonu smo obavezni da pribavimo mišljenja susjednih zemalja, Crne Gore i Hrvatske, ta procedura je u toku. Čekamo da vidimo da li će biti nekih posebnih primjedbi. Ako ne, onda idemo ka građevinskoj dozvoli i početku radova – rekao je Višković.