Hoću da se zaljubim ili ipak neću

Hoću da se zaljubim ili ipak neću

Cole-Porter-Lets-Do-It-Lets-Fall-In-Love

Postoji li uopće način na koji možete kontrolisati svoje emocije, postoji li način izbjeći zaljubljenost, ili ipak natjerati se na ljubav. Kako opravdati želju za zaljubljenosti ili nezaljubljenosti, na koji način stvoriti ljubav tamo gdje jednostavno ne postoje. Ponekad je zaljubljivanje prava sreća a ponekad i nesreća, nekima pomuti razum i to onda kada im je pamet najpotrebnija. A s druge strane daje neku snage i onda kad pomislite da nema nade. Ukoliko imate problem i želite svim srcem da ignorišete svoje osjećaje, u nastavku teksta pročitajte par stvari koje bi vam mogle pomoći u vašoj odluci.

Odlučili ste ne želite da se zaljubite, iako je susret sa osobom suprotnog spola prošao divno. Ne žurite sa novim izlascima. Smanjite dodirivanje tako ćete smanjiti i lučenje oksitocina, to je hormon koji vam osobu suprotnog spola čini još privlačnijom. Osim što ćete izbjegavati tu osobu neko vrijeme, ostatak vremena ispunjavajte sa viđanjem drugih ljudi. Osobu u koju ne želite da se zaljubite nikad ne gledajte u oči. Izbjegavajte razgovor o ličnim stvarima jer saosjećanje je znak početka ljubavi.

Ukoliko ste ipak odlučili da se zaljubite onda prije svega naravno pronađite slobodnu osobu, osobu koja ne želi uvijek biti u centru pažnje te osobu koja odgovara vašim zahtjevima, ne gledajte uvijek izgled nego i interesovanja te poglede na svijet. Osobu koju želite osvojiti uvijek gledajte u oči i smješkajte se. Ukoliko primjetite da se zjenice partnera šire to je prvi znak da se sviđate osobi. Pričajte o svemu sa tom osobom i obraćajte pažnju na govor tijela. Prema mišljenju psihologa dovoljno je pola sata razgovora te četiri minute gledanja u oči koji utiču na početak ljubavi. Ne izbjegavajte dodire pa makar i spontane jer lučenje oksitocina bit će od velike pomoći da uspijete u svojim namjerama.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS