Holanđani pomažu djeci s posebnim potrebama

Podijelite vijest

download

Predstavnici Fondacije „Out of Area“ na čelu sa profesoricom Mirjam Rod, te holanskim studentima ovih dana su u posjeti Udruženju roditelja osoba sa posebnim potrebama  “Zvijezda” Zenica.

Cilj njihove posjete je podrška i pomoć djeci sa posebnim potrebama kao i njihovim roditeljima kroz zajednički rad i organizovanje edukativnih i kreativnih radionica, kazala nam je profesorica Mirjam Rod koja predvodi 14 holandskih studenata koji od ponedeljka rade sa ovom djecom.

Njihova posjeta trajaće još danas a nakon toga planiraju posjetiti i djecu sa posebnim potrebama u drugim bh gradovima. Udruženje“Zvijezda“ okuplja 55 djece sa posebnim potrebama uzrasta do 37 godina a posjeta holandskih studenata koji su od ponedeljka boravili u ovoj ustanovi svakako je obradovala naše članove. Njihovi studenti koji se školuju da rade sa djecom sa posebnim potrebama kroz praktičan rad sa štićenicima Udruženja“Zvijezda“ omogućili su im jedno novo pozitivno iskustvo,rekao je predsjednik ovog Udruženja Josip Valentić.

On je istakao da se nada da će se susreti sa holanskim studentima nastaviti i u narednom periodu.