Portal 072info

HOROR U HOLIVUDU: Tinejdžerku (16) silovalo petoro školskih drugova

slika (5)

Sve ovo još više uznemirava kad uzmete u obzir da je ovoliko osoba bilo uključeno u dogovor i nasilje. Ne mogu da zamislim kako se bespomoćno može osjećati neko pod ovakvim okolnostima. To je jako traumatično, kaže Marija Šnajder, državni tužilac.

Odlazak u Holivud se za 16-godišnju tinejdžerku pretvorila u horor film kada ju je petoro njenih drugova iz škole napalo i silovalo, snimajući zlostavljanje mobilnim telefonom.

Osumnjičeni za silovanje, Džejvon Vulfork (19) i jedan od saučesnika, Lanel Singlton (18) pojavili su se na sudu u ponedjeljak ujutru.

Četvoro od petoro optuženih i sama žrtva su učenici gimnazije Saut Brauard. Tri dječaka i tri djevojčice, starosti između 15 i 19 godina, optuženi su seksualno zlostavljanje i protivzakonito zatvaranje.

“Sve ovo još više uznemirava kad uzmete u obzir da je ovoliko osoba bilo uključeno u dogovor i nasilje. Ne mogu da zamislim kako se bespomoćno može osjećati neko pod ovakvim okolnostima. To je jako traumatično”, kaže Marija Šnajder, državni tužilac za maloljetničko nasilje.

Zvaničnici bolnice u koju je primljena silovana djevojčica odbijaju da kažu da li je žrtva, koja je krvarila iz uveta i bila bez svijesti, očiju zatvorenih od modrica, ostala na liječenju. U isto vrijeme, zbog prirode zločina, njeno ime nije objelodanjeno.

Osumnjičeni za silovanje, Džejvon Vulfork i jedan od saučensika, Lanel Singlton, pojavili su se na sudu u ponedjeljak ujutru, kada im je određen pritvor i odbijena kaucija.

Vulfork, porijeklom iz Imokalija, nedavno je na fejsbuk stavio podatak da živi sa sestrom u Holivudu. Kada je uhapšen policiji je rekao da je imao oralni seks i seksualni odnos sa tužiljom, dok je Singltom prilikom hapšenja priznao da je učestvovao u silovanju i da je snimao napad.

Troje optuženih maloljetnika, Patriša Montes (15), Erika Ejveri (16) i Dvajt Henri (17)biće zadržani 21 dan u zatvoru za maloljetnike, dok državno tužilaštvo ne odluči da li će se protiv njih voditi postupak kao protiv punoljetnih lica.

Dvije djevojčice su priznale da su tukle žrtvu, ali poriču da su joj skidale odjeću. Međutim, u Patrišinom telefonu pronađen je snimak kako joj na silu skidaju odjeću.

Prema policijskom izvještaju, napad na djevojčicu dogodio se oko pola osam uveče u petak. Montesova je pitala djevojčicu da odu do Džejvona, gdje su slušali muziku i gledali televiziju. Malo kasnije su im se pridružili i ostali i tražili od djevojčice da ima seks sa Džejem ili će dobiti batine.

Kada je ona odbila, počeli su da je vuku za kosu i odvukli su je u dvorište, gdje su je gurnuli niz stepenice i lupali njenom glavom o beton.

Potom su je opet uvukli unutra, gdje su je skinuli i držali dok je Džej silovao. Poslije toga su je pustili da ide kući ali bez cipela na nogama. Ona je otišla do bake koja blizu stanuje, a ona je pozvala policiju sutradan ujutru.

 Kurir

Podijelite članak