HOROR: Psi dvogodišnjem dječaku iščupali genitalije, anus i iskasapili nogu

873x400 67 2

Dvogodišnji dječak iz Ukrajine bori se za život nakon što su ga napali porodični psi, dok su roditelji sa gostima slavili njegov rođendan.  Mali Jegor pronađen je kako leži bez svesti u lokvi krvi ispred kuće nakon što su ga napala dva njemačka ovčara, prenosi Dejli mejl

Užasan incident dogodio se u petak u malom gradu Selidove u istočnoj Ukrajini, dok je porodica slavila dječakov drugi rođendan.

Prema pisanju lokalnih medija, dječak je neopaženo izašao napolje, dok su roditelji sjedeli za stolom sa gostima. Dječak je lutao dvorištem, kada su psi izašli iz ograđenog prostora i napali ga. Kada su primijetili da dječaka nema, roditelji su pošli da ga potraže.

– Dječak je ležao bez svijesti na zemlji u lokvi krvi, psi su ga i dalje napadali kad su ga pronašli – rekla je Aleksandra Timoščenkova, koja je pomogla porodici da skupi novac za dječakovo liječenje.

Tokom napada psi su dječaku iščupali genitalije, anus i pocijepali femoralnu arteriju na lijevoj nozi, kažu lokalni mediji.

Zbog opasnih povreda, Jegor je vojnim avionom prebačen u bolnicu u Dnjepru, gdje su ljekari počeli borbu za njegov život.

Trebalo im je pet sati da mu vrate oštećene krvne sudove, bešiku i crijeva. Također su uklonili tkiva koja su psi sažvakali.  Doktori se sada bore da mu sačuvaju lijevu nogu od amputacije. 

Policija je pokrenula krivični postupak zbog neispunjavanja roditeljskih dužnosti što je rezultiralo teškim posljedicama protiv Jegorove majke i oca.

Ukoliko budu proglašeni krivima, prijeti im do tri godine zatvora.  Dok se istraga nastavlja, Jegor ostaje na intenzivnoj njezi. Njegovo stanje je kritično, a doktori nisu željeli da spekulišu kolike su šanse da preživi.