Horor u BiH: Pustio policajce u kuću, pa ih napao sjekirom i nožem

U Romanovcima kod Gradiške za dlaku je izbjegnuta tragedija kada je Interventna jedinica Sudske policije RS došla pred porodičnu kuću Ljubomira Đ. u namjeri da ga odvede na zakazano ročište u Osnovnom sudu Gradiška, gdje mu se sudilo zbog ranijeg nasilničkog ponašanja.

Kako je Ljubomir Đ. već poznat po nasilničkim ispadima, jer je na gotovo identičan način i u avgustu prošle godine pokušao da otjera sudske policajce iz svog dvorišta, ovog puta akcija je isplanirana do najsitnijih detalja.

– Ljubomir Đ. se nije pojavljivao na ročištima u osnovnom sudu i sudija je izdao naredbu za njegovo dovođenje, što je u okviru posla koji obavlja sudska policija. Pred njegove objekte sudski policajci su došli u ranim jutarnjim časovima, kako bi ga spriječili da pobjegne – ispričao je izvor Srpskainfo iz sudske policije.

Štit

Dodaje kako je akcija počela oko šest sati ujutro, kada su sudski policajci došli do kuće, na kojoj su bila odškrinuta vrata.

Jedan od sudskih policajaca je pozivao Ljubomira Đ. i saopštio mu zbog čega su došli.

Copy

Kada je Ljubomir čuo sudskog policajca, odmah je počeo sa psovanjem, dok je u rukama držao sjekiru i nož. U trenutku ulaska sudskih policajaca u kuću nasilnik se nalazio na drugom kraju zamračene prostorije.

– Ljubomir je u tim trenucima nekontrolisano mahao sjekirom i nasrtao prema sudskim policajcima, nakon čega su oni ušli u prostoriju – ispričao je izvor Srpskainfo.

Ljubomir je zamahnuo sjekirom prema sudskom policajcu, koji je uspio da postavi štit i tako se odbranio od napada nasilnika.

Nakon toga, Ljubomir je bacio sjekiru prema sudskom policajcu!

Hapšenje

Na sreću, teže posljedice su izbjegnute, jer je sudski policajac uspio da zaustavi sjekiru tako što je ponovo upotrijebio štit u koji je udarilo hladno oružje.

No, nasilničkom ponašanju ni tu nije bio kraj.

– Nakon napada sjekirom, Ljubomir je i dalje nasrtao na sudske policajce dok ga konačno nisu oborili na pod i uhapsili – ispričao je izvor iz sudske policije.

Direktor Sudske policije RS, Željko Dragojević, izjavio je za Srpskainfo da je policija postupala u skladu sa zakonom, potvrdivši ujedno da su teže posljedice izbjegnute zahvaljujući prisebnosti sudskih policajaca.

– Obučenost i profesionalnost pripadnika Interventne jedinice Sudske policije RS je na visokom nivou, što je za posljedicu imalo uspješno izvršen zadatak. Upotreba sredstava prinude bila je takođe u skladu sa Zakonom o Sudskoj policiji RS – naveo je Dragojević.

Policijska uprava Gradiška potvrdila je juče da je Ljubomir Đ. iz Romanovaca kod Gradiške uhapšen nakon što je “sjekirom i nožem prijetio da će napasti sudske policajce”. Slučaj je policiji prijavljen juče oko 11.30.

– Postupajući po navedenoj naredbi isti su u kući stanovanja u mestu Romanovci kod Gradiške, zatekli Lj.Đ. koji je, držeći sjekiru i nož, uz prijetnje napao policijske službenike, nakon čega je savladan i lišen slobode – saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Psihijatrija

Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske uprave Gradiška, a o svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Dežurni tužilac koji rukovodi istragom naredio je da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv Lj.Đ za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Nakon kriminalističke obrade, Lj.Đ. je sproveden na liječenje u Kliniku za psihijatriju u Banjaluci.

Nasilnik Ljubomir Đ. od ranije je poznat, posebno sudskoj policiji po svom ponašanju.

U avgustu prošle godine Interventna jedinica Sudske policije RS uhapsila je ovog nasilnika nakon što ih je napao držeći u rukama nož i motiku.

Incident se dogodio nakon što je sudska policija ušla u dvorište osumnjičenog kako bi ga sprovela u osnovni sud na zakazano ročište.

Ljubomir Đ. je tada prvo uputio prijetnje sudskim policajcima, a zatim ih napao.

PRIJETI MU ZATVORSKA KAZNA

Ljubomiru Đ. zbog napada na sudske policajce prijeti kazna do pet godina zatvora. Osumnjičenom će na teret biti stavljen teži oblik krivičnog djela, jer je koristio oružje prilikom napada. Za napad na službenu osobu zaprijećena je kazna od šest mjeseci do maksimalno pet godina zatvora.

Srpskainfo

Prethodni članakStručnjaci zabrinuti zbog širenja: Šta su to majmunske boginje i koji su simptomi
Sljedeći članakNaša svakodnevica: Dok političari dižu tenzije, dugi redovi se nižu ispred njemačke ambasade u Sarajevu