Portal 072info

Horor u bolesničkoj sobi

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

bolnica

Jimi Fritzie (43) je čuo svaku riječ, ali nije mogao “reagovati” jer nije mogao pričati. Pacijent koji je nakon moždanog udara ležao paraliziran u bolnici slušao je priču koju je doživio kao horor.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Moja djevojka je primijetila, da sam bio žarko crven u licu, a pošto je ona je medicinska sestra,  moje disajne puteve je održala otvorenim.

 Ljekari su raspravljali o donaciji njegovih organa s njegovom porodicom, govoreći im kako neće preživjeti. Njegova porodica došla se posljednji put oprostiti jer su ljekari rekli da nema nikakve nade da će preživjeti. Dok su stajali uz njegov krevet, ljekari su porodicu pitali o mogućnosti doniranja organa, ne shvatajući da bi Jimi mogao čuti njihov razgovor. Pacijent je pretrpio krvarenje na mozgu u Geteborgu prije dvije godine.

 Samo su mi oči i uši radili. Ljekari su mojoj djevojci rekli da nema nade.

Ali tri dana kasnije, doktorica koja se vratila s godišnjeg odmora, dala je pozitivnije prognoze.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pogledala je moje nalaze i rekla da ne izgledaju previše loše. Rekla je osoblju da mi daju lijekove kako bi se smanjila oteklina na mozgu.

Jimi je pokrenuo tužbu protiv ljekara zbog kršenja pravila jer su raspravljali o donaciji organa prije nego je pacijentov mozak mrtav, izvještava The Local.

Prošlo je više od tri sedmice dok je ponovo mogao komunicirati s porodicom, a više od dvije godine je trebalo da se oporavi i poduzme mjere protiv bolnice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME