foto n1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 11, 2021 @ 22:50
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Zbog toga što su više od dvije godine u cilju eksploatacije držali u ropstvu uglednog niškog kardiologa Jozefa G. kojeg su primorali da napusti porodičnu kuću i tri godine, živi na ulici i spava po parkovima, konstantno ga omalovažavajući, a uz prijetnje i batine prisvajajući sva njegova mjesečna primanja, Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv vanbračnih supružnika Nebojše N. iz Niša i Dragane P. iz Loćike kod Aleksinca.

NER FIT

Oni su uhapšeni u martu ove godine, a na teret im se stavlja krivično djelo trgovina ljudima jer su su u periodu od marta 2019. godine do marta ove godine u Nišu, u uračunljivom stanju, zajedničkim učestvovanjem uspostavili ropski odnos nad oštećenim doktorom, kako bi brinuo o njihovom zdravstvenom stanju i izdržavao ih, davao im sva mjesečna primanja koja ostvaruje od penzije i na privatnoj klinci gdje je angažovan kao lekar kardiolog, ali je nerijetko bio primoran i da dodatno posuđuje novac kako bi zadovoljio njihove potrebe, piše Nova.

Sumnja se da je doktor torturu trpio i mnogo duže od dvije godine, a u strahu od mučitelja, koji su pretili da će mu mučki ubiti ćerke i suprugu, postupao je po njihovim naredbama.

Ograničavali su mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima. Tokom dana je radio na privatnoj klinici, ali je svoje mučitelje koji su posjedovali njegovu platnu karticu uredno obavještavao o broju pregledanih pacijenata, a kada završi sa poslom, boravio je po hodnicima zgrada, parkovima ili u automobilu koji su okrivljeni koristili, a koji je iznajmljivao i plaćao sam doktor.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Međutim, tu „pogodnost“ mogao je koristi rijetko, onda kada bi Dragana ili Nebojša tokom noći to dozvoli, obraćajući mu se uvijek na ponižavajuć i uvredljiv način.

„Ajde kuče dođi u kola, poslije kasno, za 20 sekundi da si tu“, i slično. Porukama su uglavnom prethodile molbe očajnog doktora da mu dozvole da se skloni u automobil onda kada fizički više ne bi mogao da izdrži napolju, na debelom minusu.

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE.

LIDER