Portal 072info

HOROR: Zločin ovog dječaka je toliko jeziv da su ga osudili na doživotnu robiju!

Will Cornick (16), učenik katoličke škole u Leedsu, koji je proljetos na času nožem izbo profesoricu španskog Ann Maguire (62), dobio je sada zatvorsku kaznu u trajanju od najmanje 20 godina, uz opasku sudije da mladić možda nikada neće izaći sa robije. Sud je to objasnio surovošću zločina, traumom koju je Cornick izazvao pred đacima koji su gledali ubistvo i time što ne pokazuje ni najmanji znak kajanja.

Britanski dnevnik “Indipendent” navodi da su na Cornicka prije zločina svi iz okruženja gledali kao na tipičnog tinejdžera, iako je ovaj mladić za vrijeme prošlogodišnjih božićnih praznika putem Facebooka slao poruke u kojima je najavljivao da Maguire-ovu želi da ubije u učionici.

Prema rečima tužioca Pola Grinija, Cornick  je želeo da bude uhvaćen i “ostatak života provede u zatvoru kako ne bi morao da brine ni o životu ni o novcu”, što je po svemu sudeći i postigao. 

Profesorica koja je smatrana za “majku škole” u kojoj je provela četiri decenije i bila pred penzijom, Cornick je ubadao nožem sedam puta u vrat i leđa dok su đaci vrištali, da bi potom sjeo i rekao da je šteta što žrtva odmah nije izdahnula.

Nakon zločina psihijatrima je rekao da ga “zbole” zbog tuge koju je uzrokovao porodici žrtve.

– Znam da će biti uznemireni i baš me briga. Što se mene tiče, sve što sam uradio je skroz u redu – kazao je maloljetni ubica.

Iako ni Cornickova porodica ni zaposleni u školi nisu prije ubistva vidjeli nikakve naznake onoga što će se desiti, njegovi drugovi su znali da je dječak počeo da se mijenja otkad mu je sa 12 godina dijagnostikovana šećerna bolest. Tada je shvatio da neće moći da postane profesionalni vojnik kako je želio i počeo da sebi nanosi manje povrede i krade stvari iz kuće, ali je u školi bio primjeran.

Sa Maguire-ovom je ušao u sukob kada mu je zabranila da ide na izlet sa školom zato što nije uradio domaći. Drugi đaci kažu da se profesorica španskog, prema kojoj je Cornick  od tada pokazivao otvorenu mržnju, prema njemu nije odnosila ništa drugačije nego prema drugoj djeci.

Ta prava j.bena kučka zaslužuje više od smrti, više od bola i više od bilo čega što možemo da pojmimo – rekao je Kornik drugu dva mjeseca prije ubistva.

Ipak, izgleda da niko nije vjerovao da bi Cornick mogao zaista da počini zločin. Kasnije se ispostavilo da je on ubistvo planirao mjesecima unazad i da je čak planirao da ga proslavi uz Jack Deniels” viski koji je prokrijumčario u školu.

Iako pati od otežanog prilagođavanja situaciji i ima elemente psihopatološkog ponašanja, mentalno stanje Kornika nije uzeto kao nešto što bi moglo da ublaži strahotu zločina. Ubistvo Megvajerove izazvalo je nacionalnu tugu u Velikoj Britaniji i pokrenulo raspravu o bezbednosti u učionicama.

Avaz

Podijelite članak