Portal 072info

Horoskop i naša djeca – što kad ih pritisnu emocije i adrenalin?

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Kako se djeca pod pojedinim znakovima najčešće ponašaju u različitim životnim situacijama.

OVAN

Urođena težnja ove djece da odgovore na izazove i zabrane drugih, dovesti do problema odavanju alkoholu, drogama ili drugim ovisnostima. Treba im pružiti izazov za život i ugled. Potrebno im je da znaju da imate povjerenje u njih i da ih „izazivate” da ispune vaša najviša očekivanja. Dopustite im da osjete da ih smatrate izuzetnima, najvažnijim ljudima i da se nadate da ništa od onoga što čine neće biti ispod vaših visokih kriterija.

Stvorite plan konstruktivnih izazova: ohrabrite ih da sudjeluju u sportskim aktivnostima ili da sudjeluju u školskim zborovima, društvenim aktivnostima, klubovima, domaćim odgovornostima koje za njih neće predstavljati opterećenje ili prinudu. Nikada im ne recite da im je zabranjeno da probaju droge, alkohol ili pušenje, inače mogu osjetiti potrebu da ste pogrešno izazvali njihovo pravo da biraju. Uzdržat će se od odavanja ovisnostima uglavnom ili jedino zbog toga što su tako sami odlučili, a ne zbog toga što im je bilo tko zabranio ili im prijetio.

BIK

S obzirom da ovim znakom vlada Venera, ova djeca mogu biti sklona suvišnom „zadovoljavanju apetita”. Previše slatkiša ili druge jake hrane, mnogo slatkih pića, previše gledanja televizije i slično. Zato se može ukazati potreba da ran odgoj posebno naglasi samouzdržavanje. Treba da znaju da život ne garantira da imaju pravo na sve što čini da se osjećaju dobro ili zadovoljava njihovu trenutnu „glad”.

Znajte da su sklona navikama, tako da jednom ustanovljenu rutinu, bilo pozitivnu ili negativnu, teže zadržati i nju nije lako promijeniti. Imperativ je da budu informirani o nerazdvojnim opasnostima koje donosi upotreba narkotika. S obzirom da odluke donose sporo, najveći izvor razočaranja za njih su teškoće nakon uspješnog starta, zato je tada podrška najvažnija. Pomozite im da utvrde navike, da nikad čak i ne pomisle na upotrebu narkotika ili antidepresiva.

BLIZANCI

Najbolje je ovu djecu potpuno informirati i objasniti im sve moguće negativne posljedice korištenja droga ili odavanja drugim ovisnostima. Emocionalni pristup ili apeli obično nisu djelotvorni i vjerojatno neće vrijediti truda. Uvijek budite spremni osigurati inteligentne, dobro promišljene odgovore na sva pitanja koja ova mentalno radoznala djeca mogu postaviti, sve razloge „za” i „protiv”.

Njima je nužna mentalna stimulacija, zato treba učiniti sve da sudjeluju u konstruktivnim aktivnostima: čitanju, pisanju, kompjuterima, igrama… ukratko, svemu što će zaposliti njihov um i ruke i pružiti im mogućnosti da pokažu svoje ideje i kreativnost na što više planova, što će zadovoljiti njihovu prirodu i učiniti nezanimljivim sve oblike ovisnosti.

RAK

Za ovu djecu je izuzetno važan koncept porodičnog jedinstva i eventualnog roditeljstva. Ako ste sposobni da im prenesete da odavanje alkoholu, drogama i drugim ovisnostima može u potpunosti uništiti njihove planove i želje da imaju vlastitu porodicu, možete očekivati uspjeh u njihovom odvraćanju od stjecanja navika koje mogu odložiti ili uništiti ovu najbolju motivaciju.

Čineći dom mjestom koje mogu voljeti i poštivati, koje služi kao ugodan centar za njihov život, omogućavate im da se osjećaju voljenim i sigurnim, što je također izuzetno važno. S obzirom da imaju veliko povjerenje u roditelje i teže da ih imitiraju, od suštinske je važnosti da vlastitim primjerom pomognu svom djetetu.

LAV

Možda ni jedan od znakova Zodijaka ne posjeduje toliko ponosa, tako da je moguće apelirati na ovu djecu da ne sudjeluju u aktivnostima koje mogu uništiti njihov osjećaj samopoštovanja, kao i poštovanje drugih. Njihova osnovna potreba je da budu „zvijezde”, ali im se ne dopada uloga „palih zvijezda”. Ohrabrite ih da poduzimaju konstruktivne, zabavne, kreativne aktivnosti – školske predstave, javno govorništvo, umjetničke aktivnosti, sport i slično.

To će im pomoći da izgrade dobru reputaciju. Tada će sigurno dobro razmisliti prije nego što učine bilo što, što može tako lako i brzo pokvariti sve što su radom postigli. Kada je moguće, ističite njihove uspjehe, odnosno iskoristite svaku mogućnost da učinite da se osjećaju važnima.

DJEVICA

Djeca rođena u ovom znaku imaju intenzivno urođeno zanimanje za očuvanje zdravlja, što donosi mogućnost da im pomognete dajući im obilje točnih informacija koje se odnose na negativne zdravstvene efekte odavanja alkoholu, narkoticima, lijekovima i pušenju. Postoji dobar razlog da vjerujemo da na taj način nikada neće biti uvučena u nešto što je u suprotnosti s njihovim željama da očuvaju svoje zdravlje. Donesite im odgovarajuću literaturu i ohrabrite ih da čitaju. Razgovarajte s njima o tome.

Ako je potrebno, omogućite im stručne odgovore psihijatra o mogućim rizicima. Podržite njihovu moguću želju da sudjeluju u školskim ili društvenim akcijama u borbi protiv bolesti ovisnosti. Obratite posebnu pažnju da imaju potpuno uravnoteženu ishranu.

VAGA

Ova djeca teže miru, harmoniji, poštenju i slozi. Druženje i kontakti su im prirodna potreba. To je moguć izvor problema, međutim, ako im se rano objasni kakve su moguće posljedice po mentalno i fizičko zdravlje, veoma je vjerojatno da će shvatiti da su ovi eksperimenti nešto bez čega se može. Odnosi među ljudima ih jako zanimaju, pa neće dopustiti da ih drugi vide u lošem svijetlu.

Dobro je da im se na vrijeme pokažu filmovi o narkomanima, jer kada shvate negativne utjecaje toksičnih supstanci na fizički izgled, bit će manje sklona nezdravim uživanjima. Međutim, sve date informacije i sugestije moraju pošteno sagledati obje strane problema, dok odluka mora biti prepuštena njima samima.

ŠKORPION

Djeca rođena u ovom znaku već od malih nogu pokazuju izuzetnu odlučnost. Ako je pravilno usmjerena i vođena, njihova moćna samokontrola može praktično osigurati da narkotici i druge bolesti ovisnosti nikada neće biti problem. Međutim, za njih općenito vrijedi da se moraju na vrijeme usmjeriti pravilno, inače su sklona ići do samouništenja. Postoji, također, urođena radoznalost i motivacija za eksperimentima i otkrivanjem nepoznatog, što može droge učiniti privlačnim. Za njih je preporučljivo da svojim očima, na licu mjesta vide kako stvari izgledaju.

STRIJELAC

Ova djeca često imaju dobar smisao za humor, vole zabave, ali su sklona pretjerivanju. Zbog toga je kod njih moguća pretjerana popustljivost pa svaki eksperiment s alkoholom i narkoticima može lako odvesti u ovisnost. Počnite im jako rano davati informacije o tome, ali budite direktni i nazovite stvari svojim pravim imenom.

Tipovi Jupitera vrlo često zagrizu više nego što mogu progutati, a rijetko žele to priznati. Interes za filozofiju i visoko obrazovanje može se također pokazati vrlo rano, pa je neophodno podržati njihove napore da se izraze dovitljivo i kreativno na različite konstruktivne načine. Moguće je da će ih zanimati daleka putovanja i civilizacije, zato im omogućite da čitaju putopise i stare mitove i legende, ali ih nemojte ni na što prisiljavati.

JARAC

Saturn je vladar ovog znaka, pa ove osobe od malih nogu imaju orijentaciju na posao, status i poštovanje drugih, ali mogu doživjeti mnoge kušnje, razočaranja i padove. Teže da i sebe i druge uzimaju suviše ozbiljno, što ih vodi u razdoblja negativizma, pa čak i potištenosti. Potrebno im je puno podrške i ohrabrenja od drugih, i treba im reći da je put ka pozitivnoj istaknutosti strm i krivudav, ali je vrijedan napora da se njime putuje.

Njihovo obrazovanje treba usmjeravati prema razvijanju i očuvanju pozitivnih mentalnih pogleda i stavova. Ohrabrite ih da sudjeluju u konstruktivnim zabavnim aktivnostima da bi osigurali da neće, u trenucima potištenosti, posegnuti za kemijskim sredstvima da ih izvuku od vlastite zlovolje.

VODENJAK

Potpuno je točna tvrdnja da su osobe rođene u ovom znaku više od drugih sklone da svoj život poprave ili pogoršaju izborom prijatelja i bliskih drugova. To postavlja dodatne odgovornosti za roditelje i one koji su također odgovorni za njih da ih uče kvalitetama diskriminacije kada su prijatelji u pitanju.

Možda će biti potrebno da nadgledaju i savjetuju ih u vezi njihovog izbora. U slučaju da postoji nužan razlog da se savjetuje ograničavanje ili čak prekidanje nekog druženja, morate im dati razumna objašnjenja. Svaka vaša akcija će imati više efekta ako pristupite na mentalan, inteligentan način. Emocionalnim pristupom ćete teže postići suradnju.

RIBE

Ova djeca, pod vladavinom Neptuna, teže da budu kreativna i tajanstvena. Sklona su biti sanjari koji žele vidjeti stvari onakvim kakve bi oni voljeli i realnost nije nešto što uvijek prihvaćaju. Jako su spremna pobjeći od realnosti kada stvari nisu onakve kakvim bi željeli da budu.

Zbog motivacije da stvaraju svijet fantazija, lažna obećanja droga mogu biti privlačna. U svakom slučaju, treba im se obratiti s ljubavlju i tražiti da žive na način kojim neće povrijediti one koji ih vole i od kojih su voljene. Emocionalni apel će dati bolje rezultate nego intelektualan način.

Podijelite članak