Horoskop i novac: Da li ste škrtica ili rasipnik?

Podijelite vijest

horoskop

I horoskopski znak utiče na to kako i koliko trošite novac, pa proverite, da li uspješno štedite ili rasipate novac…

Ovan

Sa njima nikada ne znate na čemu ste. Njihov odnos prema novcu je u stvari prilično detinjast. U stanju su da sebi ispunjavaju ekstravagantne hirove, jer vole da paradiraju sa skupocjenim automobilima, glamuroznim imidžom, i uglavnom daju novac na svoja lična zadovoljstva. Kada ih uhvati ‘napad’ darežljivosti, onda poklanjaju sve što im padne na pamet, kupuju prijateljima poklone, idu u kladionice. U stvari od njih treba uzeti kreditnu karticu. Novac ih hoće i na lutriji i uvijek imaju više nego što biste ikada pomislili. I kada su totalno bez novca, ostavljaju utisak da ga imaju dovoljno.

Bik

Evo jednog uspaničenog štediše koji više voli da razmišlja o tome šta će da uštedi, a u stvari rijetko da mu to i polazi za rukom. Voli luksuz, dobru hranu, kvalitetna pića, žene vole lijepo uređen dom, lijepu garderobu, nakit, darežljivi su i kako onda da im ostane novac. Stiču ga vrijednim radom i lakše im je da planiraju neke nove poslove i da zasuču rukave nego da sebi uskrate bilo šta što požele.

Vole da troše, ali vole i da imaju. Uvijek se nekako snađu i uvijek im neko pomaže. Postoji uvijek neka jaka figura u njihovom životu, bilo da je to bračni partner, neko od roditelja, i oni se snađu. Često pozajmljuju novac od prijatelja, rodbine i gotovo uvijek su u dugovima, osim ako im podznak nije u nekom zemljanom znaku. Mogu biti prilično hiroviti i trošiti novac na nepotrebne stvari. Vole da kupuju jeftine nepotrebne sitnice, ali za sve što se tiče doma i njihove udobnosti nikada neće žaliti posljednji dinar koji daju.

Rak

Ima ekstravagantan odnos prema novcu iako važi za štedišu. U stvari, vrlo mudro rukuje novcem. Štedi, ili pazi na svaki dinar a onda kupi sebi nešto što odavno želi ili potroši na putovanje. Voli novac i uvijek ima kalkulator u ruci, mada se pravda svima da mu do novca nije stalo. Prije će odabrati dobro plaćen posao nego onaj u kojem uživa. Mnogo stiče preko rada sa strancima, preko posla koji ima veze sa nekretninama ili putem nasljedstva. Žene Rakovi često dođu do poveće svote preko ljubavnog ili bračnog partnera.

Lav

Važi za pompezan znak koji voli da ‘šljašti’, ali žene rijetko sebi kupuju pravi nakit, prije cipele, ili će dati veliki novac na posljednji modni hit, bilo kakvu bezvrijednu krpicu. Muškarci vole da daju novac na dobru sportsku opremu, san im je da imaju skupocjen automobil, dobar čamac, svaki dinar će dati za svoju ličnu udobnost. Kako dobiju platu, svrate u prvu poslastičarnicu ili na roštilj, onda sebe časte nekom knjigom, sportskim rekvizitom, izvedu partnerku na večeru, kupe djeci poklone i kukaju kako nemaju novca. Žene su podjednako djetinjaste u odnosu prema novcu, ali i jedni i drugi imaju sreće na lutriji.

Djevica

Voli sve što je otmjeno i glamurozno više nego što bi se reklo na prvi pogled. Njen izgled, bez obzira na to da li se radi o ženi ili mušakrcu, prije će odati skromnost, ali one imaju svoje snove za koje štede i posljednji dinar. To često mogu biti egzotična putovanja ili neki vrijedan umjetnički predmet. Hoće ih sreća više nego što bi se reklo i često dobiju sjajnu poslovnu ponudu, dobru platu ili dobitak na lutriji. Vole da troše na društvo, da sjede u kafanama, kafićima, otmjenim restoranima, svejedno, ali neće žaliti novac da daju na nešto što drugi mogu smatrati bacanjem para. To se kod Djevice ne može desiti. Ona zna u šta ulaže svaku paru, jer to radi intuitivno.

Vaga

Novac voli više nego što bi se reklo na prvi pogled. I ona spada u one znake za koje je novac simbol udobnosti i samo tako ima svrhe, te će potrošiti na putovanja, na kozmetičare, na skupe kreme, kvalitetnu obuću, prijatne izlaske. Nije joj pretjerano stalo, ma kog da je društvenog ranga, da ulaže u stambeni prostor, ali ako ga dobije, bilo od roditelja, ili preko partnera, uložiće u njegovu funkcionalnost, a ne na glamur. Vaga je pomalo snob van kuće a komformista u domu, mora imati dobre tehničke uređaje i sve što može da joj olakša svakodnevicu.

Škorpija

Evo pravog biznismena. Škorpija voli da pravi finansijske transakcije, voli rizik, novac je za nju kao ruski rulet, nikada ne zna da li će biti na dobitku, gubitku. Novac je za Škorpiju pravi afrodizijak i podiže joj adrenalin, tako da ćete najuspješnije biznismene naći menju predstavnicima ovog znaka. Pri tom, može ostaviti otključana kola, kuću, i to joj nije bitno, i ako je pokradu, ide dalje, nikada se ne predaje. Voli da poklanja i veoma je velikodušna. Jer uglavnom uvijek i ima šta.

Strijelac

Ako iko izgubi kreditne kartice, novčanik na putu, to je Strijelac. Ali ne postoji ni znak koji će lakše da se snađe. On nikada nema i uvijek ima. Ne postoji znak koji je u stanju da više zabrlja sa novcem i da se lakše snađe, od njega. On uvijek ima svitu oko sebe koja ga opslužuje, ali on ništa ne traži. Kao dobra kuca pogleda tužnim očima i svi se sjate oko njega da mu rješavaju probleme. Kada samo hoće, može da zgrne čitavo blago, ali je u duši klošar, filozof i putnik. Važan mu je psihički mir, tako da ga novac u stvari mnogo i ne zanima. A kada dobije na lutriji, čašćava sve redom.

Jarac

Predstavnici ovog znaka su ili potpuno opušteni ili krajnje izbezumljeni zbog novca. Pošto sa tako ekstremnim osjećanjima ne mogu da izađu nakraj, ipak nađu neku zlatnu sredinu i nauče da ga razumno troše i da se mnogo ne opterećuju finansijama, ali uvijek potraže neko dobro plaćeno radno mjesto koje im može obezbediti sigurnu egzistenciju. Najviše vole da zarađuju radeći na dva ili više paralelnih poslova. Najradije daju novac na djecu, na lična zadovoljstva, ulažu u trajne vrijednosti, kuću, vikendicu, nakit, slike.

Znak za koji nikada ne znate šta ima, šta nema. Vjerovatno ni on sam ne može da kontroliše svoje izdatke i prihode, jer uvijek nešto kalkuliše, planira, ulaže, pozajmljuje. Voli biznis, i spremna je da rizikuje i da uđe u neke kombinacije koje svima izgledaju na granici razuma, a ona profitira. Uvijek ima od koga da pozajmi i ima na koga da se osloni ako ostane bez novca, jer ima prijatelje koji će joj se naći pri ruci. Darežljiva je prema djeci, voli da ima udoban životni prostor.

Ribe

Prilično haotičan znak kada je novac u pitanju. Rodno mjesto donosi sreću, bilo da ostane da živi u rodnoj kući ili preko roditelja dobije nasledstvo. Ima dosta sreće s novcem, uglavnom je prilično darežljiv i rasipan znak. Ribe bi trebalo da budu u svemu umjerenije pa i u pogledu novca. Ponekad idu u krajnost i žive skromno, samo da ne bi morale mnogo da rade. Mogu da rade i poslove koji im ne odgovaraju, ne misleći o zaradi, iz ličnog komfora. Često igraju igre na sreću i dobijaju, čak i poveće svote.

conopljanews