Portal 072info

Horoskopski znaci koji će teško pronaći srodnu dušu

Često smo pisali o karakteristikama horoskopskih znakova te situacijama koje ih okružuju i njihovom ponašanju u istim.

U ovom tekstu ćemo vam predstaviti tri znaka koji imaju poteškoće u pronalasku srodne duše, te objasniti zašto.

Bik

Uvijek u petoj brzini, Bikovi tokom cijelog svog života imaju priliku da upoznaju izuzetno zanimljive osobe na najrazličitijim mjestima. Veseli i pomalo bučni, a uvijek izuzetno zanimljivi, pripadnici ovog zemljanog znaka vrlo lako privlače pažnju i prije braka imaju mnoge veze. Tako i uspjevaju da iskristalizuju u svojoj glavi pored kakve osobe žele da provedu život. Za bračnog partnera uglavnom biraju osobu s kojom nisu bili predugo u vezi i na taj potez se odlučuju više se oslanjanjući na intuiciju nego na racionalno razmišljanje.

Bikovi su dobrodušni i široke ruke tako da bi za voljenu osobu učinili na svijetu.

Čak i kad je u braku sa izuzetno tolerantnom osobom, Bik će i dalje željeti da se kreće na hiljadu mjesta i često će zapostavljati kuću i porodični život.

Ako mu osoba s kojom je u braku pokaže da može i bez njega nesmetano da funkcioniše, proradiće sujeta i počeće da se inati, što može dovesti do velike disharmonije. Kada uvidi da je brak na staklenim nogama, uradiće sve što je u njegovoj moći kako bi se stvari popravile. Ipak, kada shvati da ga za tu osobu više ništa ne veže, odlazi bez razmišljanja, jer izuzetno drži do sebe i ne dopušta da ga iko gazi.

Djevica

Pripadnici ovog zemljanog znaka nesumnjivo vole da budu u centru pažnje, a to im lako polazi za rukom jer su izuzetno inteligentni, šarmantni i nadasve duhoviti. Rado su viđeni u svakom društvu, ali ih osobe suprotnog pola češće doživljavaju kao prijateljsku figuru nego kao materijal za vezu, što je najčešći razlog zbog kojeg nisu imali previše veza prije samog braka.

Naravno, ima i onih Djevica koje zavode gdje god se pojave, ali to su više avanture nego ozbiljne veze. Kada upoznaju osobu za koju zaista žele da se vežu, praviće se da neke mane druge strane ne vide i smatraće da će uspjeti vremenom da preoblikuju partnera po svojoj želji.

To čine jer je u prirodi Djevice da iznad svega žele zajedništvo. Samoća ih neopisivo plaši pa im je najčešće to glavni motiv za brak. Nakon jednog razdoblja, kada se trude maksimalno da udovolje drugoj strani, na površinu će isplivati sve one mane partnera pred kojima su zatvarali oči i to će ih početi neopisivo smetati i gušiti. 

Još ako je u braku s osobom koja ne može i neće da prećuti takvo ponašanje, eto velikog razloga za emotivna previranja, jer Djevica smatra da je ona uvijek u pravu i da ona sve najbolje zna.

Kada u bračnim odnosima ne štima sve baš kako treba, često je sklona vanbračnim aferama, ali će manje-više uspjeti da pred drugima zamaskiraju svoje izlete i svoj brak predstaviti izuzetno stabilnim.

Ono što je zanimljivo, koliko god da joj disfunkcionalni brak ne odgovara, Djevica nikada neće biti inicijator da se na tu priču stavi tačka.

Glavni potez vuče druga strana jer joj je dosta rasprava, sitničavosti i predbacivanja Djevice za sve i svašta. Kada postane ponovno slobodna, Djevica ne gubi vrijeme i ubrzo pronalazi novog partnera jer, ponavljamo, ona ne želi da funkcioniše sama. Iako je na prvi pogled ta nova veza zapravo avantura, ona će i od toga pokušati da napravi ozbiljnu priču i što prije ponovno uploviti u bračne vode.

Vaga

Glavni aduti ovog znaka su što su u stanju da svakog opčine svojom pričom, protkanom humorom i što odaju dojam izuzetno smirene i racionalne osobe, pa im nije teško da zavedu onog koga žele.

Nisu imuni na prolazne veze, ali ipak preferiraju one duge i najčešće za bračnog partnera odaberu osobu s kojom su provele dosta vremena. Međutim, ponekad se ispostavi da taj period proveden s drugom osobom u vezi nije garancija za dug i stabilan brak.

Vage su često negdje između neba i zemlje, između vlastitih želja i mogućnosti pa iako su svjesne da možda mogu bolje, one u brak uđu s osobom koja im po intelektualnim i drugim sposobnostima nedovoljno odgovara. U njihovoj je prirodi da su neodlučne i da konstantno razmišljaju jesu li nešto mogle bolje da urade, što može drugoj strani neopisivo da ide na živce.

Još ako partner ne želi da ih sasluša i razumije, Vaga postaje izuzetno hirovita i tjera mak na konac, tako da su burne, ali kratkotrajne svađe sastavni dio njenog bračnog života. Kada definitivno shvati da u njegovom braku ne ide onako kako je zamislio, pripadnik ovog znaka će pokušati eventualno rješenje tog problema da odgodi do daljnjeg, a do tada će većinu vremena provesti u nekoj aktivnosti s prijateljima ili u pokušaju da upozna drugu osobu koja će ga zaista razumjeti.

Ako se i potrudi da stvar uzme u svoje ruke, odluka Vage nikada nije definitivna – ono što je čvrsto odlučila preko noći, već narednog dana činiće joj se kao totalno glupa ideja!

Iz braka uglavnom izlazi zahvaljujući sporazumnom dogovoru s partnerom koji je svestan da su emocije nestale, pa je najbolje da svako krene svojim putem.

Podijelite članak