1630400688 sa jasmina hostert ytb 310821 1 Still003 750x422 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
NER FIT

Jasmina Hostert, kandidatkinja SPD-a za njemački Bundestag prijeklom iz Bosne i Hercegovine, za N1 je govorila o razlozima ulaska u politiku, te pojasnila kako može pomoći BiH

FIXGEHALT

Govoreći o ulasku u politiku, Hostert je kazala da je od malih nogu imala interes za poltiku, kada je vidjela šta sve politika može da uradi.

“Na jednoj strani negativna politika, koja je dovela do agresije u BiH i ljudskih žrtava, politika zla i mržnje. To je sigurno uticalo na mene. Na drugoj strni, dolaskom u Njemačku upoznala sam pozitivnu politiku, politiku koja se bori za bolji život, sigurniji život ljudi. A također sam i ovdje imala negativna iskustva, vađenje vize na primjer ili generalno te prepreke koji ljudi imaju kada dođu u Njemačku. To me je motiviralo da se uključim u politiku ovdje”, pojasnila je.

Kazala je kakav je uticaj politike na život čovjeka.

LIDER

“Svaki zakon, svaka odluka ima konkretan uticaj na naš lični život. Ja mislim da svako treba da bude svjestan toga. Svako treba isto da se pita da li želim pasivno da posmatram šta se dešava ili da sama utičem pozitivno. Ako neko želi promjenu, mora da bude sam dio te promjene”, kazala je.

Pojasnila je šta može uraditi za BiH ako uđe u Bundestag.

“Za BiH ja ću sve uraditi da krene putem prosperiteta i da Njemačka uloži napore kako bi BiH postala dio Evropske unije. Nadam se da ćemo tu biti uspješniji”, kazala je Hostert.