Portal 072info

Hrabri dječak Ajdin Žigonja iz Zenice nakon 18 mjeseci borbe počeo je hodati

Nakon višegodišnje borbe roditelja i ljekara, Ajdin Žigonja, hrabri devetogodišnjak iz Zenice, konačno stoji na svojim nogama i hoda bez ortopedskih pomagala. “Želimo sa vama da podijelimo sreću, nakon više od 18 mjeseci naš Ajdin hoda. Hvala vam sto ste bili dio naše borbe”, kazao nam je Ajdinov otac Elvis.

“Ovo danas je velika pobjeda svih nas, našeg Ajdina, nas roditelja i svih vas koji ste bili nesebično uz nas i davali nam svaku moguću podršku. Hvala vam je tako mala riječ, ali zaista iz sveg srca to mislimo i želimo vam sve najbolje”, napisao je Ajdinov otac Elvis u opisu zadnjeg videa objavljenog na Facebooku.

Naime, malom Ajdinu je prije nekoliko godina dijagnosticiran teški rascijep kičmene moždine, a nakon brojnih humanitarnih akcija i nekoliko operativnih zahvata prikupljena su potrebna novčana sredstva za njegovo liječenje na klinici Acibadem u Turskoj.

Nakon hirurških tretmana u Turskoj, fizikalnih terapija i banjskog liječenja, zdravstveno stanje Ajdina Žigonje iz dana u dan sve je bolje. Iako je postojala prijetnja da će ostati doživotno nepokretan, hrabrost devetogodišnjeg dječaka i napor njegovih roditelja i tima ljekara u konačnici su urodili plodom.

Elvis Žigonja, Ajdinov otac, sporadično na svom Facebook profilu objavljuje kratke snimke u kojima se vidi kako ovaj mališan hoda. Iz snimka u snimak sve je evidentniji napredak kada je u pitanju njegovo zdravstveno stanje, a ni roditelji ne kriju sreću zbog toga.

Ovo danas je velika pobijeda svih nas, našeg Ajdina, nas roditelja i svih vas koji ste bili nesebično uz nas i davali nam svaku moguću podršku, hvala vam je tako mala riječ, ali zaista iz sveg srca to mislimo i želimo vam sve najbolje❤️Hvala ti Gospodaru nas, nagradi sve dobre ljude sirom svijeta☝️❤️Dženana Žigonja

Posted by Elvis Žigonja on Sunday, April 14, 2019

Klix.ba

Podijelite članak
  • 1.8K
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box