Portal 072info

Hrabri dječak uživa u prvim danima u klupi: Ismail se i u školi, kao i u svemu, odlično snašao

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prvi školski dani Ismailu Zulfiću, šestogodišnjaku iz Zenice koji je rođen bez ruku, protječu u neizmjernoj radosti. Čudo od djeteta, kako su ga mnogi prozvali zbog njegove hrabrosti i upornosti, krenulo je u prvi razred Osnovne škole “Hasan Kjafija Pruščak” u Zenici, u kojoj se, kao i u svemu drugom do sada, odlično snašao.

Ismail ne dozvoljava da ga to što nema ruke, sputava u bilo čemu. Osim što većinu stvari obavlja sam, uspio je savladati i tehnike plivanja i postiže odlične rezultate. Ekipa “Avaza” posjetila je Ismaila u školi, dok se, uz majku Elminu i mlađu sestru Hanu, spremao da krene kući.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako nam je kazala Elmina, Ismail je prezadovoljan što je krenuo u školu, baš kao i ona sama.

– Iako smo se u početku brinuli, ispostavilo se da naš strah nema osnovu. Kako koji dan prolazi, sve je bolje. Jedini problem mu predstavlja kad hoće u WC, tu mu malo pomognem, sve ostalo može sam. Skine čarape, izvadi svesku, piše. Uglavnom, nema nikakvih problema – kaže Elmina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U prva dva dana za vrijeme nastave boravila je u školi ako bi Ismailu nešto trebalo. No, već trećeg dana on joj je rekao da više nema potrebe za tim.

– Kad smo došli kući, kaže on meni: “Odlučio sam da ti više ne ideš sa mnom u školu.” A kad sam ga pitala kako će u WC, rekao je da neće ni ići, da će trpjeti do kuće. I tako je i bilo. Sad ga samo dovezem autom, malo nešto mu pomognem i dođem po njega kad se završi nastava. Ismail je veliki borac i veoma je uporan. On neće tražiti pomoć ni od koga sve dok mu baš ne zatreba. Ostala djeca odmah su ga prihvatila – govori ponosna Elmina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Treninzi plivanja

Nakon što mu se nastava završila, Ismail je odmah morao za Sarajevo. Kako kaže njegova majka, on dva puta sedmično ide na treninge plivanja na Olimpijski bazen u Sarajevu.

Elmina pomaže Ismailu da se spremi

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
 Avaz.ba
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME