Hrana kao afrodizijak: Top 10 namirnica koje razbuđuju strasti

s 65
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Afrodizijaci mogu djelovati na dva načina. Postoje oni koji stvaraju seksualnu želju tako da djeluju na um, a ima i onih koji stvaraju želju šaljući impulse u pojedine dijelove tijela.

Banane i bosiljak

Banane su bogate kalijem i vitaminima B za koje se kaže da su potrebni za proizvodnju spolnih hormona. Vijekovima ljudi govore da bosiljak stimuliše seksualni nagon i poboljšava plodnost. Bosiljak potiče cirkulaciju i na taj način ima stimulirajuće djelovanje.

Krastavci i smokve

Vjeruje se kako miris krastavca povećava cirkulaciju i prokrvljenost ženskih organa i na taj način povećava libido kod žena. Smokve su još jedan plod koji potvrđuje afrodizijačke osobine na temelju svog izgleda. Smatra se da smokva liči ženskim polnim organima.

Mrkva i čili paprike 

Mrkva ima oblik falusa koji je od antičkih vremena u mnogim kulturama bio znak plodnosti. Tjelesna reakcija uzimanja čilija je znojenje, povećan broj otkucaja srca i cirkulacija, slično onima tokom seksa, pa se čili pokazao idealnim stimulansom koji dodatno povećava seksualni nagon i uzbuđenje.

Čili paprika - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baČili paprika

Med

U drevnoj Perziji parovi su nakon vjenčanja na medenom mjesecu pili med za uspješan brak. Med je bogat vitaminima B (potrebnim za proizvodnju testosterona), te mineralima, kao što je bor (pomaže u metabolizmu i iskorištavanju estrogena). Neka istraživanja pokazala su da med može povećati i nivo testosterona u krvi.

Lubenica

Istraživanja su pokazala da lubenica djeluje slično vijagri. Sadrži citrulin koji utječe na opuštanje krvnih žila, kao što je slučaj kod vijagre, s tim da djeluje na čitavo tijelo.

Badem

Badem je bio simbol plodnosti i afrodizijak kroz različite periode, a neki smatraju da samo miris badema može potaknuti seksualnu želju kod žena. Badem jako dobro utječe na seksualnu želju i u obliku ulja za mazanje ili kupki za kupanje.

Arginin

Arginin je aminokiselina prisutna u mesu, orasima, jajima, kokosovom mlijeku i siru. Možemo ga pronaći i u obliku dodataka ishrani. Djeluje tako što povećava dotok krvi u genitalije. Arginin, u kombinaciji s drugim dodacima, poboljšava seksualnu želju kod muškaraca, a još više kod žena.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING