Hrana za hiljadu vozača u znak zahvalnosti za podršku bolesnoj djeci

4 271

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Bosanska Gradiška organizovalo je povodom Međunarodnog dana vozača ručak za oko hiljadu vozača na Carinskom terminalu Čatrnja u ovom gradu. 

Dragoslav Šinik, predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima, rekao je da su na taj način željeli zahvaliti svim vozačima koji su od marta prošle godine i zatvaranja granica zbog pandemije koronavirusa uradili mnogo za bolesnu djecu i odrasle osobe.

Jedina mogućnost

– Vozači su bili jedina mogućnost za dostavljanje lijekova koji su bili od životnog značaja za našu djecu sa smetnjama u razvoju, a nije ih bilo moguće nabaviti. Uz pomoć vozača iz cijele BiH dobili smo više od 1.400 lijekova i 4.000 diazepam klizmi. Vozači su spasili našu djecu i mi želimo da im se zahvalimo. Neka čuje javnost da nas nikada ni jedan vozač nije odbio kada su u pitanju nabavke lijekova – poručio je Šinik. 

Vozači su sa velikom radošću prihvatili gest udruženja,odnosno roditelja bolesne djece. Okupili su se u velikom broju i okrijepili uz topla jela sa roštilja.

Zahvalili se vozačima
Zahvalili se vozačima

– Nije mi nikad bilo teško nabaviti lijek za djecu jer u široj porodici imam takav slučaj. Veliko hvala gospodinu Šiniku na požrtvovanju. I on je naš kolega pa se još bolje razumijemo. Uvijek ćemo pomoći ljudima u nevolji – rekao je Amir iz Gračanice.

Copy

Drugi humani poduhvat

Akciju Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima pomoglo je nekoliko ustanova, preduzeća i pojedinaca iz Bosanske Gradiške. Ovo je drugi humani poduhvat Dragoslava Šinika posljednjih dana . Nedavno je organizovao besplatnu podjelu specijalnih paketa sa hranom , lijekovima i novoogdišnjim paketićima za pedeset mališana širom Bosne I Hercegovine. Najavio je i nove akcije koje se održavaju pod sloganom “Svi smo mi dio vas”! 

Avaz

Prethodni članakUsporedila pluća pušača i pacijenta koji je prebolio koronu: Ovo je užas
Sljedeći članakKako da pripremite vozilo za surove zimske uslove