AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika

Tragično je završila potraga za dvojicom mladića koje je policija tražila od subote. Nestali su nakon povratka iz večernjeg izlaska – na putu od Viteza ka Zenici. Dva tijela pronađena su u automobilu u rijeci Lašvi. Treći mladić nije pronađen. Potraga se nastavlja ujutru.

Večernji izlazak u Vitez bio je koban za mladiće iz Zenice. Automobil kojim su se u noći sa petka na subotu vraćali kući je izvučen iz rijeke Lašve. U automobilu su bila dva tijela.

Od trenutka kada su u rijeci Lašvi uočili putnički automobil otprilike sat i po do dva trebao je pripadnicima specijalne jedinice policije Zeničko-dobojskog kantona i ronilačkom timu da izvuku dva beživotna tijela mladića.

Husein Delić imao je 24, a Almen Begović 19 godina.

“Imali smo dvije patrole pješačke i jednu koja je bila sa čamcem na potezu od Ahmića nizvodno. Jedna od patrola je već nakon 40-ak minuta na ovoj lokaciji uočila gumu od vozila i nakon toga se pristupilo izvlačenju vozila. Nakon toga u vozilu su pronađena nažalost dva tijela”, kazao nam je Senaid Hasić, komandir Specijane policijske jedinice MUP-a ZDK.

Nije pronađen treći mladić za kojeg se pretpostavlja da je vozio automobil svog oca. Intenzivna potraga specijalaca i ronilačkog tima za Amarom Kozlićem trajala je do poslijepodnevnih časova. Privremeno je prekinuta zbog mraka.

“Nastavljaju se aktivnosti policijskih timova specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK na pronalasku i trećeg lica, kao i druge mjere i radnje u skladu sa nalazima i uputama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona koji rukovodi ovom istragom”, navela je Aldina Ahmić, portparolka MUP-a ZDK.

Na ovom je mjestu od jutarnjih sati bio i Almir Baltić. Brat Amarove majke. Očekivao je neku vijest, no Amar nije pronađen.

“Posljedni tren bili su u diskoteci ‘Label’ u Vitezu. Poslije je Amar zvao roditelje i rekao da se vraćaju kući. To je bilo u noći sa petka na subotu oko pola 1. Javio se roditeljima i rekao – mi se vraćamo kući, nemojte se brinuti ništa. U neka doba, vidjeli su da niko ne dolazi, ponovo su pokušavali zvati, ali nisu mogli da ga dobiju, bilo je sve blokrano, ugašeno”, ispričao je Almir Baltić, član porodice Amara Kozlića.

Potraga za Amarom Kozlićem iz Nemile kraj Zenice nastavlja se ujutro.

N1