pumpa screenshot RTL
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 8, 2021 @ 15:50
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

U Hrvatskoj su poskupjele sve vrste goriva, a naročito dizel, koji je najskuplji u posljednjih sedam godina. Upravo zbog toga, izvještava RTL, hrvatski građani koji žive blizu granice nerijetko po gorivo odlaze u susjednu BiH.

Ondje se cijene goriva nisu mijenjale od ljeta – na litri Eurosupera 95 mogu se uštedjeti oko 2 kune i 60 lipa, dok Eurosuper 98 i dalje drži cijenu ispod 9 kuna. Najveća je, pak, ušteda na dizel gorivu – u Hrvatskoj je njegova cijena već probila granicu od 11 kuna po litri, a hrvatski građani koji gorivo toče u Bosanskom Brodu na njemu će uštedjeti 2 kune i 81 lipu po litri, što na pun spremnik može dostići nezanemariv iznos od 150 kuna.

Kad već odlaze po gorivo, automobili s hrvatskim registracijskim tablicama se nazad najčešće vraćaju i s duhanom te alkoholom, koji su u susjednoj BiH također jeftiniji.

Ipak, najveći razlog njihovog dolaska ostaje gorivo koje, paradoksalno, u BiH pristiže iz Hrvatske, tačnije iz Zadra. Kako piše RTL, razlika u cijeni posljedica je puno manjih trošarina u susjednoj zemlji.

LIDER