Hrvati pokreću dvije televizije: ‘Naša TV’ program će emitirati iz Mostara, ‘TV KISS’ seli u Sarajevo

Tridesetak hercegovačkih poduzetnika odlučilo je osnovati komercijalnu televiziju. Nakon priprema koje su trajale gotovo godina dana poduzetnici će se okupiti sutra na utemeljiteljskoj skupštini u Mostaru na kojoj će odobriti osnivanje „Naše televizije“, kako će se zvati nova televizijska kuća u BiH, neslužbeno saznaje Hrvatski Medijski Servis

Nakon sudske registracije društva, dobijanja dozvola od RAK-a, osiguranja prostora, nabavke tehničke opreme, odabira uredničkog, novinarskog i tehničkog kadra, te koncipiranja programske sheme iosmišljavanja tv formata, planirano je da “Naša tv” počne emitirati program u jesen ove godine, neslužbeno doznaje HMS.

Sjedište Naše tv bit će u Mostaru, a program ove televizijske kuće će se putem operatera kabelske televizije moći pratiti u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

S novom programskom shemom, novim vizualnim identitetom i iz novih prostora u Sarajevu na jesen bi trebala nastaviti emitirati program i kiseljačka televizija TV KISS, koju je prošle godine kupio kreševski poduzetnik Svjetlan Stanić.

U Bosni i Hercegovini izlaze dva dnevna lista na hrvatskom jeziku, radio Herceg Bosne, čiji signal pokriva veći dio BiH, te više od 20 lokalnih radijskih postaja. Uz mnoštvo lokalnih, postoji i nekoliko vrlo utjecajnih internetskih portala. No, u tom hrvatskom medijskom mozaiku, već godiama se osjećao nedostatak televizije kao „kraljice“ medija.

Kako se bh Hrvatima i dalje ne dopušta uspostava rtv kanala na hrvatskom jeziku u sklopu javnog rtv servisa BiH, hercegovački poduzetnici odlučili su osnovati komercijalnu televiziju, od koje se očekuje da bude nadomjestak hrvatskog rtv kanala u informativnom, obrazovnom i dokumentarnom programu, te da ponudi zanimljiv i atraktivan zabavni program za gledatelje širom BiH.

Kako će u isto vrijeme, s inoviranim progamom, novim vizualnim identitetom i iz novih studijsko-režiskih prostora iz Sarajeva početi emitirati i TV KISS, stjecajem okolnosti na medijskoj sceni BiH istovremeno će se pojaviti dvije snažne komercijalne hrvatske televizije.

hms.ba

Prethodni članakČitanje od ranog djetinjstva stvara dobre navike
Sljedeći članakAko želite da ga zadržite, morate mu priznati neke stvari