Hrvati zabranili koncert Željka Joksimovića iako je dobio sve potrebne dozvole

Hrvati zabranili koncert Željka Joksimovića iako je dobio sve potrebne dozvole

Koncert Željka Joksimovića koji je zakazan za 24. juli u Opatiji je odložen. Iako je srpski pjevač dobio sve dozvole, njegovog nastupa na Letnjoj pozornici ovog hrvatskog grada na primorju, bar tog datuma, neće biti.

Da je koncert Željka Joksimovića odložen, potvrđeno je i na Facebook stranici Festivala Opatija. Organizatori navode da je povoljna epidemiološka situacija i da su imali sve dozvole, ali da im je od MUP-a stiglo da Joksimović ne može ući u Hrvatsku, kao i njegovo propratno osoblje.

– Iako je nastup Željka Joksimovića pravovremeno dobio sve potrebne dozvole i ispunjeni su svi epidemiološki uslovi, danas smo primili obavještenje od MUP-a da se privremeno ne dozvoljava ulazak u Republiku Hrvatsku građanima trećih susjednih zemalja čime se i ulazak u Republiku Hrvatsku više ne dozvoljava ni planiranom izvođaču i popratnom osoblju. Iz tog smo razloga prisiljeni da otkažemo nastup Željka Joksimovića planiran za 24.7.2020. na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Čim epidemiološki uslovi to dopuste, u najkraćem mogućem roku, objavićemo zamjenski datum nastupa.  Kupljene ulaznice vrijediće će za novi datum, a oni koji žele povraćaj novca mogu ga ostvariti na mjestima gdje su iste i kupili – navodi se u saopštenju. 

Na pitanje zašto je organizator morao da otkaže koncert Željka Joksimovića, objasnili su iz Policijske uprave Primorsko-goranske.

– Nakon vašeg pitanja, obavještavamo vas kako je planirano održavanje koncerta organizator otkazao u skladu s prethodnim odlukama Štaba civilne zaštite o privremenoj zabrani prelaska graničnih prelaza Republike Hrvatske, uvažavajući pritom upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te uzimajući u obzir epidemiološku sliku u susjednim trećim zemljama. Naime, ulazak u Republiku Hrvatsku na osnovu izdane i važeće potvrde o prijavi rada nije dovoljan razlog da se izvođačima i pratećem osoblju iz oblasti muzičke, scenske, plesne i drugih umjetnosti omogući ulazak u Republiku Hrvatsku, bez obzira na činjenicu da imaju negativan test na SARS–CoV-2 – navode iz policije, a prenosi 24sata.hr.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE