Portal 072info

Hrvatska ne odustaje od Trgovske gore: Na granici s BiH već postavljeni uređaji

trgovska gora mart2020 tw
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mjerne stanice za praćenje prirodne radioaktivnosti koje će služiti za utvrđivanje nultog stanja prirodne radioaktivnosti okoliša postavljene su u Čerkezovcu na Trgovskoj gori na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine, gdje će biti Centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada koji je u osnivanju, objavila je Hina, prenosi Al Jazeera Balkans.

Svrha utvrđivanja nultog stanja prirodne radioaktivnosti okoliša je utvrditi cjelovit i neovisan pregled stanja radioaktivnosti na samoj lokaciji Čerkezovac i njezinoj okolici, ali i na cijelom području Općine Dvor, izvijestili su u četvrtak iz Fonda za finansiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško (NEK).

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Hrvatska ne odustaje od gradnje Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada uprkos protivljenju lokalnih vlasti i građana, te oštrim reakcijama iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović rekao je ranije da će Bosna i Hercegovina i Hrvatska spor o najavi gradnje odlagališta za radioaktivni otpad na Trgovskoj gori kod Dvora na granici između dvije zemlje najvjerovatnije morati rješavati na Međunarodnom sudu pravde jer Hrvatska odbija postići dogovor o tom pitanju.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković izjavila je da će diplomatsko-konzularna mreža te zemlje pozvati međunarodne eksperte da pomognu očuvanju rijeke Une, koja se nalazi u neposrednoj blizini mjesta gdje Hrvatska planira graditi odlagalište nuklearnog otpada.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6