Hrvatska policija se zahvalila Bosancima: Hvala što ste bili uz nas

Screenshot 3 1473

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske uputilo je zahvalnicu sarajevskim policajcima koji su putem udruženja “Prva brigada policije Stari Grad”, na čijem je čelu Alija Jašarević, poslali humanitarnu pomoć za kolege s područje Petrinje i Gline koje su pogođene katastrofalnim potresom.

“Za vrijeme tijekom kojeg se još uvijek nismo uspjeli oporaviti od potresa koji je u ožujku 2020. godine pogodio Grad Zagreb i okolicu, ovaj najnoviji i još razorniji, 29. prosinca s epicentrom kod Petrinje, pogoršao je već lošu situaciju i to u doba dok se Republika Hrvatska, kao i ostatak svijeta, suočava s pandemijom Covid-19.

Uz neprežaljene ljudske žrtve i ogromnu materijalnu štetu na pogođenim područjima ova nesretna prirodna katastrofa uveliko je otežala ne samo policijski posao već i svakodnevnicu policijskim službenicima osobno pogođeni njezinim posljedicama.

Pismo zahvale iz Hrvatske - undefined
Printscreen: Pismo zahvale iz Hrvatske

Upravo zbog navedenog razloga, spoznaja da naše kolege, partneri i prijatelji iz susjedne nam BiH u ovim teškim vremenima uz sve nas, a ponajprije policijske službenike kojima je u ovim trenucima to najpotrebnije, daje nam dodatnu snagu i motivaciju za prevaldavanje ove nepogode.

Razumijevanje, solidarnost i podrška u ovim teškim trenucima od velikog nam je značaja te izrazito cijenimo humanitarnu pomoć koju je udruženje ‘Prva brigada policije Stari Grad’ dala kolegama s područja Petrinje i Gline. Ovom prilikom, dopustite mi, da Vama kao i svim članovima udruženja, na tome iskreno i od srca zahvalim u osobno ime, ali i u ime cjelokupne hrvatske policije”, navodi se u pismu zahvale koje je uputila načelnica Ureda direktora policije MUP-a RH Adrijane Bago.

Samir Mirvić, Bosanac o kojem se priča - undefined
Foto: Privatni album: Samir Mirvić, Bosanac o kojem se priča

Podsjetimo, jučer je u regionu odjeklnula ekskluzivna priča portala Radiosarajevo.ba o Samiru Mirviću, komandiru Jedinice za intervenciju i podršku pri Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji je sa zemlje podigao zastavu Hrvatske koja je bila u blatu u razrušenoj Petrinji.

Samir je za naš portal otkrio detalje posjete policajaca iz Sarajeva kolegama u Petrinji i Glini, te podvukao da je akcija pomoći krenula upravo od Alije Jašarevića.

“Akciju pomoći je organizovao Alija Jašarević, njegovo udruženje veterane brigade Starog Grada. On se obratio mojoj direkciji, a direktor Mirsad Vilić dao je podršku da naš tim učestuvuje u ovoj akciji pomoći prijateljima u Hrvatskoj”, priča Mirvić za portal Radiosarajevo.ba, koji je nakon teksta na našem portalu postao regionalna zvijezda o kojoj svi pišu i pričaju na društvenim mrežama.

Radiosarajevo

Prethodni članakTelemach ignorira korisnike, morat će se ići na kolektivne tužbe?
Sljedeći članakOvo je najbolji komšija na svijetu: Potezom oduševio regiju