Screenshot 3 35


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

U ponedjeljak poslijepodne hrvatska je policija s granice vratila slovenskog ministra unutarnjih poslova Aleša Hojsa, koji je prema slovenskim medijima pokušao prijeći granicu na jednom od graničnih prijelaza u Istri.

Kako javlja slovenski portal 24ur, Aleš Hojs je na granicu stigao s majkom, ali budući da ministar i njegova majka nisu ispunjavali uvjete za ulazak stranaca u Hrvatsku tokom epidemije, morali su se okrenuti i vratiti kući.

Portal prepričava odgovor hrvatske granične policije, prema kojemu Slovenija ‘nije najavila dolazak niti jednog ministra’ te dodaju kako hrvatska policija nije precizirala je li Hojs pokušao prijeći granicu s diplomatskom putovnicom.

Naime, slovenski državljani smiju se kretati iz jedne u drugu statističku regiju samo ako su vlasnici nekretnine u drugoj regiji. Sam ministar Hojs potvrdio je da je vraćen s granice u svojstvu običnog građanina te potvrdio da nije pokazao diplomatsku putovnicu. Između ostalog, tvrdi da je htio provjeriti koliko dosljedno hrvatska granična policija kontroliše razloge prelaska granice u njihovoj državi.

Također, tvrdi da nije prekršio slovenske propise o ograničenju kretanja između općina jer je nedavno kupio nekretninu u Kopru.