Hrvatska: Srednje škole od ponedjeljka na online nastavi

Screenshot 2 1726
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske odlučeno je kako sve srednje škole u Republici Hrvatskoj od 14. decembra prelaze na online nastavu kako bi se suzbilo širenje koronavirusa, javlja Anadolu agency (AA).

Mjera online nastave za sve hrvatske srednjoškolce koju je Hrvatska vlada donijela na današnjoj sjednici trajat će od 14. decembra do 18. januara 2021. godine, do kada traju produženi školski novogodišnji praznici.

ČITAJ JOŠ:  BiH ima oko 50.000 lovaca, djecu u svoje redove učlanjuju i po rođenju

Premijer Plenković je uvodno, putem videoveze iz svog doma, zbog dijagnoze Covid-19, podsjetio da su božićni i novogodišnji praznici produženi za sedmicu dana tako da će srednjoškolci praktično 35 dana biti izvan obaveze dolaska u školu.

Ocijenio je kako će navedena mjera biti „blagotvorna za smanjivanje intenziteta epidemije”.

„Nije izbor zdravlje ili ekonomija nego i zdravlje i gospodarstvo”, poručio je Plenković.

Vlada Hrvatske je danas donijela odluku o povećanju plata svim radnicima koji rade na odjelu koji se bave Covidom. Riječ je o dodatku na posebne uslove radnog mjesta na koje su privremeno raspoređeni, a odluke o posebnim nagradama donesene su i za Oružane snage Republike Hrvatske, za osobe zaposlene u ustanovama socijalne brige te za one koji rade u zatvorskom sistemu.

ČITAJ JOŠ:  U ZDK PORAST: Vodostaji rijeka u FBiH imaju tedenciju opadanja

Danas je 10. dan od posljednjeg postroženja epidemiloških mjera koje su stupile na snagu 28. novembra, a na sjednici je naglašeno kako je prerano za procjenu njihovog učinka.

Plenković je izvijestio da će božićnice za državni i javni sektor biti isplaćene 18. decembra, kao i da je njihov iznos povećan s 1.200 na 1.500 kuna (160 do 200 eura).

GODISNJICA
MARKETING