Hrvatska svečano otvara Pelješki most između 19. i 21. jula

Screenshot 3 53 2
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Hrvatska namjerava svečano otvoriti Pelješki most, najskuplji infrastrukturni projekt sufinanciran iz EU fondova, između 19. i 21. jula, rekao je u petak Hini izvor iz Evropske komisije.

Otvorenju bi trebale nazočiti predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen i europska komesarka za kohezijsku politiku Elisa Ferreira.

“S obzirom na to da se radi o najvećem projektu iz EU fondova, one bi trebale tada nazočiti ceremoniji otvorenja”, rekao je izvor dodavši da će ceremonija biti održana 19., 20. ili 21. jula.

To otvaranje je planirano u jeku turističke sezone kada bi hiljade turista mogle putovati prema Dubrovniku.

Obilazeći gradilište Pelješkog mosta, hrvatski premijer Andrej Plenković u januaru ove godine rekao je bi se hrvatski teritorij kopneno trebao spojiti do početka ovogodišnje turističke sezone. Do ljeta se u promet planira pustiti i dio obilaznice preko Pelješca, a jedino je otvaranje čvora Ston – odgođeno za jesen ove godine.

Most na poluotoku Pelješcu, kojim se cestovnim zaobilaženjem BiH povezuje južni dio Hrvatske, najskuplji je infrastrukturni projekt otkako 1986. godine Evropska komisija počela sufinancirati projekte.

Most je koštao 418 miliona eura u čemu EU sudjeluje s 85 posto novca a Hrvatska s 15 posto.