Hrvatska uvodi nove mjere, jedna se odnosi i na prelazak granice

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nacionalni stožer Hrvatske objavio je nove, strože mjere za borbu protiv epidemije. Mjere stupaju na snagu 1. travnja.

Donesena je i nova odluka o prelasku granice Hrvatske i za ulazak se priznaje i brzi antigenski test, također se može ući i s potvrdom o cijepljenju i o potvrdi o preboljenju.

“Epidemija je zabrinjavajuća. Mi smo danas donijeli četiri odluke na nacionalno i dvije na regionalnoj, u Šibensko-kninskoj i Splitsko dalmatinskoj. Oni su predložili posebne mjere”, rekao je Davor Božinović.

ČITAJ JOŠ:  Novo ubistvo: Policajac u Kaliforniji ubio mladića koji je klečao pred njim

“Mi nove mjere uvodimo na prijedlog županijskih stožera. To je dobar pristup. Stožeri po županijama su puno aktivniji i fokusiraniji”, kaže.

“Također, produžuje se primjena za tri odluke. U odluci koja određuje okupljanja, ponovo je uvedena mjera zabrane treniranja u zatvorenim prostorima osim za vrhunske sportaše. To je ono što je bilo do 1.3. Ograničen je rad dječjih igraonica u zatvorenim prostorima”, kaže.

Promjene na granicama

Produžili su do 15. travnja primjenu za tri odluke. Što se tiče okupljanja, tu su dvije izmjene.

ČITAJ JOŠ:  Izetbegović: Ako se ovako nastavi, 2030. godine ćemo se pitati ko će zaraditi penziju

Donesena je i nova odluka o prelasku granice, obzirom da je tu bilo najviše promjena, za ulazak u Hrvatsku se priznaje i brzi antigenski test, također se može ući i s potvrdom o cijepljenju i o potvrdi o preboljenju.

Maske na otvorenom

Rekao je i da će Stožer vjerojatno potvrditi obvezu nošenja maski i na otvorenom u Zagrebu, što je predložio zagrebački stožer.

Mjere za Splitsko-dalmatinsku županiju i Šibensko-kninsku je pojasnio.

“U SDŽ je obvezno korištenje maski na otvorenom gdje je veći protok ljudi. To su tržnice, vjerski objekti… Zabranjuje se zabrana prodaje alkohola od 20 do 6 ujutro. Ograničava se rad ugostiteljskim objektima do 20 sati”, čitao je Božinović o Splitsko-dalmatinskoj županiji.

ČITAJ JOŠ:  Vojnici Oružanih snaga piju dvostruko skuplje mlijeko nego što košta u trgovini

“Radno vrijeme casina može se odrediti od osam do 20 sati”, dodao je.

“Obustavlja se rad dječjih igraonica. Škole stranih jezika mogu raditi samo online”, kaže.

Šibensko-kninska je, kaže, donijela iste mjere.

GODISNJICA
MARKETING