Screenshot 1 105
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 25, 2021 @ 14:30
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Pedesetšestogodišnjem austrijskom državljaninu, koji je osumnjičen da je ubio troje svoje maloljetne djece, može biti izrečena kazna zatvora od 50 godina.

Hrvatski mediji navode da je riječ o Haraldu Kopizu, Austrijancu iz Beča koji živi i radi u Zagrebu.

Nakon što je ubio svoju djecu, blizance dječaka i djevojčicu, te još jednog mlađeg sina, pokušao je da izvrši samoubistvo trovanjem. Odmah je prebačen u KBC “Sestre milosrdnice”, gdje su mu se ljekari borili za život i sada je stabilno.

Za teško ubistvo je prema Krivičnom zakonu propisana zatvorska kazna koja najduže može trajati 40 godina, a budući da se u ovom slučaju radi o tri teška ubistva, ako ukupan broj zatvorskih kazni nakon pravosnažnosti presude pređe 40 godina, moguće je izreći i zatvorsku kaznu od 50 godina.

Nakon uviđaja zločina, koji se dogodio noćas u Zagrebu, Županijsko tužilaštvo je saopštilo da u saradnji s policijom preduzimaju dalje radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ubistava.

Policiju je o mogućem pokušaju samoubistva obavijestio njegov prijatelj, koji je vidio oproštajnu poruku na “Facebooku”.

Kada je policija stigla na mjesto zločina u naselju Mlinovi zatekli su tri tijela djece, blizance dječaka i djevojčicu od sedam godina, te sina od četiri godine.

LIDER