Portal 072info

Hrvatska zatvara kafiće i restorane do Božića

Screenshot 3 1296
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nacionalni stožer Republike Hrvatske i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović održali su sastanak na kojem je donesena konačna odluka da se zatvore svi restorani i kafići, piše Index.hr.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Nove mjere stupaju na snagu u petak u ponoć, dakle, važe od subote do Božića. Neke županije zahtijevaju da u nekoj mjeri budu izuzete od novih mjera, no čini se da im nadležni neće izaći u susret.

Privremeno se obustavljaju vjenčanja, a fitness centri nastavljaju raditi – mada moraju osigurati da svi korisnici budu udaljeni jedni od drugih bar 10 metara.

Prodavnice i tržni centri nastavljaju raditi uz pojačan nadzor kupaca. Osim toga, i hoteli nastavljaju raditi te će njihovi restorani biti otvoreni samo za goste.

Donesena je odluka o smanjivanju broja putnika u javnom prijevozu, dopuštena je samo trećina okupnog kapaciteta. Govorilo se i o zatvaranju kina i kulturnih događaja, te obustavljanju sajmova, ali to nije precizirano do kraja.

“Mjere će trajati do Božića, što nije tako daleko. Ako bude epidemiološki potrebno, potrajat će i duže”, rekao je premijer Hrvatske Andrej Plenković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 9
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Koliko je obdukcija urađeno u BiH i može li se pregledom dokazati da je osoba umrla od COVID-19?

Portal 072info

Koronavirus u BiH: Broj novozaraženih znatno je manji nego jučer

Portal 072info

EU uvodi “tamno crvenu zonu” na COVID-19 mapi, brža donacija vakcina Balkanu

072INFO PORTAL
REKLAMA
KRAJ REKLAME