Hrvatski hotelijeri dali prijedlog vlastima za doček Nove godine

Screenshot 1 93
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Udruženje poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske predložilo je Nacionalnom štabu civilne zaštite da proslava novogodišnje noći bude organizovana prema režimu za svadbe, da se u objekte ulazi sa covid potvrdama, da se okupljanje prijavi Štabu i da se radi do dva ujutro.

“Vjerujemo da je to razuman i racionalan prijedlog s obzirom na kontekst. U kontaktu smo sa predstavnicima Ministarstva turizma i Štaba i imamo informaciju da će odluka biti donesena sljedeće sedmice”, rekao je direktor Udruženja poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske Bernard Zenzerović.

On je istakao da su se od početka epidemije hoteli pokazali kao odgovoran sektor, te je stoga siguran da će sve vrhunski funkcionisati i za Novu godinu.

“Proveli smo anketu među članicama našeg udruženja i pokazalo se da će za novogodišnje praznike biti otvoreno nešto više od 200 hotela, te se nadamo većem brojem gostiju nego lani. Kada je riječ o organizovanom dočeku Nove godine, imamo operativni problem jer ne znamo kako možemo raditi, i gosti žele znati što će ih čekati u hotelu”, rekao je Zenzerović za “Poslovni.hr”.

Prema trenutnim mjerama Nacionalnog štaba civilne zaštite, okupljanje je dozvoljeno samo do ponoći. Doček 2021. godine ugostiteljima je bio praktično zabranjen zbog strogih epidemioloških mjera.