Screenshot 1 93
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 20, 2021 @ 12:20
KATEGORIJA: Regija / Vijesti

Udruženje poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske predložilo je Nacionalnom štabu civilne zaštite da proslava novogodišnje noći bude organizovana prema režimu za svadbe, da se u objekte ulazi sa covid potvrdama, da se okupljanje prijavi Štabu i da se radi do dva ujutro.

“Vjerujemo da je to razuman i racionalan prijedlog s obzirom na kontekst. U kontaktu smo sa predstavnicima Ministarstva turizma i Štaba i imamo informaciju da će odluka biti donesena sljedeće sedmice”, rekao je direktor Udruženja poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske Bernard Zenzerović.

On je istakao da su se od početka epidemije hoteli pokazali kao odgovoran sektor, te je stoga siguran da će sve vrhunski funkcionisati i za Novu godinu.

“Proveli smo anketu među članicama našeg udruženja i pokazalo se da će za novogodišnje praznike biti otvoreno nešto više od 200 hotela, te se nadamo većem brojem gostiju nego lani. Kada je riječ o organizovanom dočeku Nove godine, imamo operativni problem jer ne znamo kako možemo raditi, i gosti žele znati što će ih čekati u hotelu”, rekao je Zenzerović za “Poslovni.hr”.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Prema trenutnim mjerama Nacionalnog štaba civilne zaštite, okupljanje je dozvoljeno samo do ponoći. Doček 2021. godine ugostiteljima je bio praktično zabranjen zbog strogih epidemioloških mjera.

LIDER