Portal 072info

Hukić: Svakako da će nam biti potrebna velika podrška navijača, oni nas nikad nisu izdali

nizah hukicNogometaši Čelika u subotu na Bilinom polju u derbiju otvaranja drugog dijela sezone dočekuju super jaku ekipu Sarajeva. 

Zeničani za razliku od proteklih nekoliko sezona prije derbi utakmica neće ići u karantin. Trener Nizah Hukić vjeruje u svoju ekipu i nada se uspješnom nastavku sezone.

“Spremni smo i odlučni da nastavimo s igrama iz finiša prošle polusezone. Čelik će sigurno igrati agresivan i napadački nogomet, a nadam se da ćemo našim igrama “kupiti” navijače, koje očekujem u velikom broju u subotu. Dobro je raspoloženje i atmosfera u ekipi, a sada je sve do nas iz stručnog štaba i igrača da to prenesemo na teren”nada se Hukić.

“Sarajevo je na pravom putu da se izdigne iznad ostalih klubova, veoma su jaki, doveli su nekoliko sjajnih igrača, te su sigurno mnogo jači nego jesenas.Mi najprije razmišljamo o sebi, poštujemo goste, ali oni dolaze na naš teren, tradicija je na našoj strani i nadamo se pobjedi. Svakako da će nam za to biti potrebna velika podrška navijača, ali oni nas nikad nisu izdali, tako da očekujem i sutra da budu naš 12 igrač” ističe trener Zeničana.

Postoje mali problemi oko igračkog kadra.

“Sigurno je da neće nastupiti Popović, Lakičević i Ribić i svakako da će faliti ekipi. Koga nema bez njega se može i mora, na lijevom bočnom imamo dvije opcije tu su Bureković i Bašić ,a nisam još odlučio ko će krenuti od početka. Ko god istrči na teren morat će dobro natopiti dres znojem, te dati svoj maksimum ukoliko želimo pobjediti Sarajevo” završio je Hukić.

Mogući sastav Čelika: Adilović, Mišić, Gojković, Jusić, Bureković (Bašić), Bajraktarević, Dedić, Simić, Barać, Salčinović i Mešanović.