Hulusi Akar i Stjepan Mesić počasni građani ZDK-a

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Skupština Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Odbora za javna priznanja, potvrdila je danas na sjednici izbor turskog ministra odbrane Hulusija Akara, nekadašnjeg glavnokomandujućeg turskih mirovnih snaga u BiH, i bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, za počasne građane ZDK-a.

Njima će priznanje “Počasni građanin ZDK”, kao i još osam priznanja organizacijama i pojedincima, a koje će dobiti “Plaketu ZDK”, biti uručeno na svečanoj sjednici koja će biti održana 29. augusta, kada se obilježava Dan ZDK-a.

ČITAJ JOŠ:  Ima 58 godina i nevjerovatno tijelo: Evo u čemu seks-bomba najviše uživa

Sve odluke o priznanjima donesene su jednoglasno, osim za dodjelu priznanja “Počasni građanin ZDK” Stjepanu Mesiću, za čije nagrađivanje nisu glasali zastupnici u Skupštini ZDK-a iz HDZ-a BiH, Iva Tadić i Damir Jukić.

Priznanja “Plaketa ZDK” bit će dodijeljena Razvojnom programu Ujedinjenih nacija (UNDP), kompaniji “Alma Ras”, dr. Mirjani Agačević iz Zenice, akademiku prof.dr. Dževadu Karahasanu iz Sarajeva, Ismailu Zulfiću iz Zenice, Ženskom rukometnom klubu Krivaja Zavidovići, reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci te posthumno Emilu Brniću iz Zenice, donedavnom direktoru Doma penzionera u Zenici.

ČITAJ JOŠ:  UMJESTO RAMAZANSKOG VOZIĆA: U Zenici paketićima obradovano 500 mališana

Fena

GODISNJICA
MARKETING