Portal 072info

HUMANITARNA UTAKMICA KOŠARKAŠICA: KŽK Čelik- KK Radivoj Korać (19. 11)

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Predstavnici Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica prihvatili su prijedlog Uprave košarkaškog ženskog kluba Čelik da i sljedeća utakmica Međunarodne regionalne košarkaške lige bude u potpunosti humanitarnog karaktera.

Naime, utakmica 5.kola Međunarodne lige između košarkašica Čelika i aktuelnog prvaka lige, beogradskog Radivoj Koraća igra se u srijedu 19.novembra u Areni sa početkom u 18:00 sati, a cjelokupan prihod od prodaje ulaznica ponovo će biti doniran za pomoć u liječenju zeničanina Filipa Blaževića.

Iz KŽK Čelika su pozvali sve Zeničanke i Zeničane, ali i ljude iz susjednih gradova da kupovinom ulaznice od 2 KM daju svoj doprinos u spašavanju još jednom mladog života.

„U goste nam dolazi aktuleni prvak lige Radivoj Korać. Nadamo se da će ova utakmica privući veliki broj gledalaca, te je Uprava kluba odlučila u saradnji sa menadžmentom Arene da ponovo sav prihod od prodaje ulaznica donira za liječenje Filipa Blaževića“, navodi se između ostalog u saopćenju kluba.

Ulaznice će se moći kupiti na nekoliko lokacija u gradu i Areni Zenica.

„Nakon dvije uvodne pobjede u goste nam dolazi aktuelni prvak lige Radivoj Korać. To je prilika da naši vjerni gledaoci još jednom ispune Arenu i daju maksimalnu podršku našim djevojkama. S obzirom da utakmicu igramo još jednom za našeg sugrađanina Filipa Blaževića smatramo da su to dovoljna dva razloga da tribine Arene ponovo budu ispunjenje“, zaključuju u saopćenju iz košarkaškog ženskog kluba Čelik.

Podijelite članak